• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Uşak’ta 2017 değerlendirme toplantısı yapıldı

Uşak’ta 2017 değerlendirme toplantısı yapıldı
Uşak Valisi Salim Demir Başkanlığında 2017 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Uşak Valisi Salim Demir Başkanlığında 2017 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda eğitimden asayişe, ulaşımdan kentleşmeye varıncaya dek geçen bir yılda yapılanlar göz önüne serilirken gelecek dönemde yapılacaklar hakkında da bilgiler verildi.

Kahvaltılı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Demir Uşak'ta her yıl Ocak ayında Emniyet ve Jandarma ağırlıklı bir değerlendirme toplantısının yapıldığını belirtti. Kendilerinin buna bir ekleme yaparak diğer kurum ve kuruluşları da fazla detaya girmeden bu değerlendirmeye kattığını söyleyen Vali Demir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta gerçekleştirdiği ziyarete de değindi. Cumhurbaşkanı'nın ziyaretten memnun kaldığı bilgisini veren Vali Demir Cumhurbaşkanı'nın karşılanmasında, ağırlanmasında emeği geçen herkese ve mitinge iştirak edenlere teşekkür etti. Vali Demir; "Cumhurbaşkanımızın bize öze bazı görevleri oldu, onları yıl boyunca takip edeceğiz, o çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Vali Demir Uşak'ta 2017 yılında yapılanlardan bazılarını şu ifadelerle anlattı; "Barajlarla ilgili, göletlerle ilgili, taşkın korumalarla ilgili, yer altı ve yer üstü su projeleriyle ilgili çok önemli projeler gerçekleşti. Malum bu 375 dev eser kapsamında bunların bir çoğunun da açılışını yaptık. Dokuzsele deresi de bunlardan bir tanesi, o bile tek başına önemli bir yatırım. Aynı şekilde Banaz'da Banaz çayının şehir geçişi yapılıyor. DSİ ile ilgili gerçekten çok ciddi yatırımlar almış Uşak. Kültür Turizm'de müzemiz tamamlandı. Türkiye çapındaki müzelerden bir tanesi olacak. Kütüphanemiz çok kapsamlı 6 katlı, hem bizim bildiğimiz kitapların olduğu hem de internet dünyasının sunduğu imkanların olduğu kapsamlı bir kütüphane olacak. Okullarla durumumuz çok iyi ama yine da daha iyi olması için çalışıyoruz. Biz 2018 yılında 2017 yılından daha iyi olması için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz."

Vali Demir'in konuşmasından sonra Uşak Valiliği tarafından hazırlanan 2017 değerlendirme raporunun sunumu yapıldı. Ardından sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü ve Uşak İl Jandarma Komutanlığı 2017 değerlendirmelerinin sunumlarını gerçekleştirdi. Bu değerlendirmeler 2016-2017 yılları kıyaslanarak yapıldı.

2017 yılında tamamlanan yatırımlardan bazılar şu şekilde;

-İl Özel İdaresi Ve KÖYDES kapsamında 158,15 Km 1. ve 2. kat asfalt, 68 Km stablize kaplama, 1 adet köprü ve 2 adet menfez,

-Taşyaran Vadisi Tabiat Parkında muhtelif işler ve Tabiat Parkı korunan alanlarda denetim ve kontrolün etkinleştirilmesi ile ilgili projeler,

-Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi 2.Etap 797 Adet Ticari Birim İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi,

-Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi 1.Etap 1051 Adet Konut, 126 Adet Dükkân, 1'er Adet 750 Kişilik Cami, 24 Derslikli İlköğretim Okulu Ve Sağlık Ocağı İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi

- İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, Eşme Devlet Hastanesi,

- Uşak Merkez Aşağıkaracahisar Göleti ve Sulaması, Uşak Merkez Eski Saray Göleti, Uşak Merkez SelvioğluGöleti ve Sulaması, Uşak Banaz Bahadır Göleti, Uşak Merkez Uzundere Göleti, Uşak Merkez Kocadere Göleti.

Verilere göre Belediyeler hariç toplam 363 projenin 245'i bitirilirken 118 projede çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin toplam tutarı 1 milyar 648 milyon TL.

Asayiş bakımından yapılan değerlendirmelere bakıldığında suç oranlarında gözle görülür bir azalma yaşanırken narkotik olaylarda 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 38'lik bir artışı meydana geldi. Bu artışa bağlı olarak da yakalan şahıs ve ele geçen suç malzemelerinde artış yaşandı.

Uşak trafik kazalarında da kötü bir yıl geçirdi. Toplam kaza sayısı bir önceki yıla göre yüzde 18 artarak 2 bin 237 oldu. Bu kazalarda bin 438 kişi yaralandı, 8 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim