• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Uşak Valisi Ahmet Okur’un 23 Nisan Mesajı

Uşak Valisi Ahmet Okur’un 23 Nisan Mesajı
Uşak Valisi Ahmet Okur 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Uşak Valisi Ahmet Okur 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Okur, Milli iradenin tecelli ettiği, bağımsızlığımızın sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 96. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığımız bu güzel günde tüm vatandaşlarımızın ve yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan mutluluk duyduğumu ifade ederek başladığı mesajında şöyle devam etti;

"23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli mücadelenin yönünü belirleyerek topyekûn bir savunmayı öngörmüş, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde peş peşe kazanılan zaferlerle 20. yüzyılın başında emperyalist güçlerin, asker ve silahlarına güvenip bugün de içinde yaşadığımız coğrafyamızı şekillendirme arzuları bir hayalden öteye geçememiştir.

Milli mücadelenin sonunda aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla elde edilen zaferin ardından, bağımsızlık mücadelesini Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk, yeni devletin temellerini bu yüce Meclisin çatısı altında, halkın iradesini hakim kılarak atmıştır. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesiyle demokrasinin ve bağımsızlığın sembolü haline gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi bugüne kadar demokrasinin yerleşmesine, milletin birlik ve beraberliğine, devletimizin daha güçlü olmasına yönelik kararlar almıştır. Bu kutsal çatı altında yürütülen demokrasi mücadelesinden de hep milletimiz kazançlı çıkmıştır.

96 yıldan bu yana dünyada yaşanan savaşların ve ekonomik krizlerin, izlenen siyasi ve ekonomik politikalarla ülkemizin zarar görmeden atlatılması, milletimizin birlik ve beraberliğini koruyabilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisimizin büyüklüğünün önemli bir göstergesidir.

Hep birlikte iftihar ettiğimiz bir geçmişe sahip asil bir milletin, köklü ve büyük bir medeniyetin evlatları olan sevgili çocuklarımız; çocukluklarını doyasıya yaşamalarının yanında, şanlı tarihimizi en iyi şekilde bilmeleri, yarınlara da en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için başta eğitim kurumlarımız olmak üzere hepimiz hassasiyetimizi korumaktayız.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş mücadelesinin aziz şehitlerini, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurucu üyelerini minnet, şükran ve saygıyla anıyor, çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim