• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Uşak Üniversitesi’nden Özel Üniversiteleri Kıskandıran Yatırımlar

Uşak Üniversitesi’nden Özel Üniversiteleri Kıskandıran Yatırımlar
Uşak Üniversitesi'nin kültürel etkinlikler için sağladığı altyapının yeni bir halkası olarak inşa edilen Uşak Üniversitesi Sinema Salonu Yönetmenliğini...

Uşak Üniversitesi'nin kültürel etkinlikler için sağladığı altyapının yeni bir halkası olarak inşa edilen Uşak Üniversitesi Sinema Salonu Yönetmenliğini Ertuğrul Karslıoğlu'nun yaptığı "Keçenin Teri" adlı belgesel gösterimi ile açıldı.

Açılışa Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uşak Üniversitesi Sinema Salonu açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra spor, sanat ve kültür alanlarında da öğrencilere destek olmanın ve bunun için gereken altyapıyı oluşturmanın üniversite yönetimlerinin görevi olduğuna dikkat çekerek Uşak Üniversitesi Sinema Salonu'nun üniversiteye ve Uşak'a yeni bir soluk getireceğini söyledi. Modern mimarisi ve doğa ile iç içe, her birimin yürüme mesafesinde olduğu, yapımı devam eden Öğrenci Yaşam Merkezi, Kongre-Kültür Merkezi, stadyum ve peyzaj çalışmalarının bitmesiyle Türkiye'nin sayılı kampüslerinden biri olacak olan Uşak Üniversitesi'nin ÖSYM'nin açıkladığı en çok tercih edilen ilk 25 üniversite arasına girdiğinin altını çizen Rektör Çelik "Onuncu yılını kutlayan Uşak Üniversitesi öğrencilerine, personeline, Uşak'a ve bölgemize her zaman en iyi olanakları sunmak için çalışmaktadır ve çalışmaya da devam edecektir. Tercihlerin gözde üniversitesi olan Uşak Üniversitesi Türkiye'nin ve dünyanın üniversiteleşme deneyiminin güzel bir örneğidir. Kaosun, karmaşanın ve karışıklığın olmadığı bir üniversitedir Uşak Üniversitesi. Bundan dolayı öğrencimizden, akademik ve idari personelimize herkese tek tek teşekkür ediyorum. Bugün yine mutlu bir gün yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimizin, akademik, idari personelimizin ve Uşak'ın kullanacağı, güzel etkinliklere ev sahipliği yapacağımız bir mekanı hizmete sunmaktan dolayı gururluyuz. Uşak Üniversitesi Sinema Salonu Keçenin Teri adlı belgesel gösterimi ile izleyenleriyle buluştu. Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu'na katılımından dolayı teşekkür ederim. Sinema Salonumuz herkese hayırlı olsun" dedi.

Yoğun ilgi gören Keçenin Teri adlı belgesel gösteriminin ardından Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu ile Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli'nin konuşmacı olduğu söyleşi gerçekleşti.

Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu Uşak Üniversitesi Sinema Salonunun ses ve görüntü kalitesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Prof. Dr. Sait Çelik'e öğrencilere böylesi bir uygulama alanı kazandırdığı için teşekkür etti. Ertuğrul Karslıoğlu öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak kendisini belgesel çekmeye iten nedenin yaşadığı coğrafyaya duyduğu saygı olduğunu ve belgesel çekerken Anadolu coğrafyasını dikkate aldığını, Anadolu topraklarında belgeseli çekilebilecek yüzlerce konu olduğuna dikkat çekerek şunları aktardı: "Edindiğim bilgilere göre Uşak ilkler şehriymiş. İlk şeker fabrikası, ilk elektrik kullanımı gibi konularda Uşak ilkleri yaşamış bir şehir. Siz öğrencilere tavsiyem, bunların her biri bir belgesel konusu olabilir. Bunları çekebilir, belgeleyebilir ve geleceğe taşıyabilirsiniz. Bugün burada bulunmaktan dolayı, sizlerle bir araya gelmekten dolayı çok ama çok mutluyum. Uşak Üniversitesi kampüsünüz harika. Sinema salonunuz ise ses, görüntü kalitesi ve kullanışlı bir mekan olması açısından dikkatimi çekti. Başta Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Uşak Üniversitesi öğrencilerini çok şanslı buldum. Sunulan bu güzel imkanları değerlendirmelisiniz."dedi.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli ise Uşak Üniversitesi Sinema Salonunun açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek açılışın belgesel gösterimi ile başlamasının önemine değindi. 1989 yılında Ertuğrul Karslıoğlu yönetmenliğinde çekilen "Keçenin Teri" adlı belgeselin Türk Belgesel tarihi açısından önemli bir yerde olduğunu belirten Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli "Bugün açılışımızı belgesel gösterimi ile yapıyoruz. Çünkü dünü hatırlamak, önce yarına ne kaldığına bakmak ve sonra da yarına geçmek istiyoruz. Belgesel sinemaya özel bir önem veriyoruz. 1989 yapımı Keçenin Teri önemli bir belgesel sinema örneği. Bu mutlu günümüzde Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu'nu ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Öğrencilerimize deneyimlerini aktarması çok önemli" dedi.

Uşak Üniversitesi Sinema Salonu açılışı Rektör Prof. Dr. Sait Çelik'in Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu'na üniversitemiz plaketini vermesiyle son buldu.

Uşak Üniversitesi’nden Özel Üniversiteleri Kıskandıran Yatırımlar

Uşak Üniversitesi’nden Özel Üniversiteleri Kıskandıran Yatırımlar

Uşak Üniversitesi’nden Özel Üniversiteleri Kıskandıran Yatırımlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim