• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Uşak Üniversitesi’nde Sema Gösterimi

Uşak Üniversitesi’nde Sema Gösterimi
Uşak Üniversitesi 10. Yıl kutlamaları çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından sema gösterimi gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi 10. Yıl kutlamaları çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından sema gösterimi gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinliğe Uşak Valisi Ahmet Okur ve eşi Hatice Nur Okur, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve eşi İmran Çelik, Mevlana Derneği Başkanı Rukiye Güneş, protokol üyeleri ve eşleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Çelik, kardeş ülke Can Azerbaycan'ın son günlerde yaşadığı üzücü olaylarda hayatını kaybeden şehitlerine Allah'tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diyerek başladı. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Mevlana'nın, Anadolu topraklarına ilim, irfan, sevgi ve hoşgörü tohumlarını ektiğini belirterek konuşmasında şunları belirtti: "Bu topraklardaki kardeşlik, sevgi ve şefkatin kurulmasında, medeniyetimizin inşa edilmesinde, yeşertilmesinde ve bugünlere kadar gelmesinde hiç kuşkusuz Mevlana'nın eserlerinin büyük payı vardır. Üzerinde yaşadığımız bu vatan topraklarında sayısız âlim, mutasavvıf, ilim ve irfan büyüğü yetişmiş ve bu büyüklerimiz bizlere sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü emanet etmişlerdir. Yedi asır önce Anadolu topraklarına gelerek kalpleri sevgi ve şefkat ile buluşturan, ilmi ve öğütleri ile birliği, beraberliği, kardeşliği yeşerten, büyük mütefekkir, gönül insanı, sevgi medeniyetimizin mimarlarından Mevlana bize aynı zamanda köklü bir medeniyete sahip olduğumuzu da göstermektedir. Bunca yıl hüküm süren ve varlığını hala sürdüren milletimiz bu gönül erenlerinin varlığından güç almış, söylemlerini ve öğütlerini yönetim biçimi haline getirmişlerdir. Bu öğretiler, milletimize mazluma sahip çıkan, zalime karşı gelen bir rol biçmiştir. Bugünde ülkemizde bulunan yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşimizin hemen hemen hiç sorun yaşamadan misafir edilmeleri bu kadim medeniyetimizin göstergesidir. Böyle bir durumda bizlere düşen mazlumun yanında olmak ve onlara sahip çıkmaktır. Çünkü bu medeniyette yaşama ve yaşatma ideali vardır, yaradılanı yaradandan dolayı sevmek vardır."

Rektör Çelik'in konuşmasının ardından Hz. Mevlana, Mevlevilik ve Sema hakkında açıklayıcı bilgi içeren "Hamdım, Piştim, Yandım" adlı sinevizyon gösterimi yapılarak Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun Beste-i Kadim eserlerden olan Hüseyni makamında Mevlevi Mukabelesi Topluluk Sanat Yönetmeni Hafız Doktor Ahmet Çalışır yönetiminde icra edildi ve sema gösterimi gerçekleşti.

Etkinliğin sonunda Vali Ahmet Okur, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve Mevlana Derneği Başkanı Rukiye Güneş, Topluluk Sanat Yönetmeni Hafız Doktor Ahmet Çalışır'a, Topluluk Müdürü Postnişin Fahri Özçakıl'a ve Müzik Topluluğu adına Kudümzen Mehmet Öztorun'a üniversitemiz adına plaket verdiler.

Uşak Üniversitesi’nde Sema Gösterimi

Uşak Üniversitesi’nde Sema Gösterimi

Uşak Üniversitesi’nde Sema Gösterimi

Uşak Üniversitesi’nde Sema Gösterimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim