• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Uşak Üniversitesi'nde Akademik Yükselme Töreni yapıldı

Uşak Üniversitesi'nde Akademik Yükselme Töreni yapıldı
Uşak Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yükselme Töreni gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yükselme Töreni gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Akademik Yükselme Töreni, Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene, Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ve Prof. Dr. Cengiz Soykan, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Rektör Çelik, eğitimcilere seslendiği konuşmasında, "Benim sizlerden istediğim kaynaklardan çok daha fazla yararlanarak bölgemizin ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmanızdır." dedi.

Tören, Uşak Üniversitesi Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan "Uşak Üniversitesi Paydaşlar" filminin gösterimi ile başladı. Uşak Üniversitesi bünyesinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen Akademik Yükselme töreninde bu yıl atanan ve yükselen 8 profesöre, 23 doçente ve 51 yardımcı doçente cübbeleri giydirildi ve belgeleri verildi. Bu kapsamda Uşak Üniversiyesi akademik ve idari kadrosu: 37 Profesör, 67 Doçent, 241 Yrd. Doç. olmak üzere toplamda 654 akademik ve 332 idari kadro oldu.

Açılış konuşmasını yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, tercihlerin gözde üniversitesi olarak adlandırdığı Uşak Üniversitesi'nin ÖSYM tarafından açıklanan 2014-2015 tercih istatistiklerinde 185 üniversite içerisinde en fazla tercih edilen 24. üniversite olduğunu hatırlattı. YÖK istatistiklerine göre 2014- 2015 öğretim yılında yabancı öğrenci sayısının en fazla olduğu 11. üniversite ve yine 2015 - 2016 öğretim yılında en fazla yabancı öğrencisi olan ilk 5 üniversite içinde yer aldığını belirtti.

Fiziki ve beşeri olarak kısa sürede çok önemli noktalara geldiklerini kaydeden Rektör Sait Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Birkaç gün önce devlet üniversiteleri akademik sıralaması yayınlandı. Akademik Teşvik performansına göre Üniversitemiz Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 24. olurken 2000 yılından sonra kurulan 50 üniversite içerisinde 9. olmuştur. Eğitim Fakültemiz; Eğitim Fakülteleri sıralamasında ilk sırayı alarak Türkiye'nin en başarılı Eğitim Fakültesi olmuştur. Fen Edebiyat Fakültemiz devlet üniversiteleri arasında 12. sırada yerini alırken, Mühendislik Fakültemiz de birçok köklü Mühendislik Fakültelerini geride bırakarak 16. sırada olmuştur. Gözümüzü aydın eden bu başarılarınızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum."

Ülkemizde bilim politikasında önemli hamleler ve atılımlar yapıldığını vurgulayan Çelik, Tübitak, Santez, Kalkınma Ajansları, AB ve BAB gibi bilimsel proje çalışmalarına büyük kaynak ayrıldığını hatırlattı. Çelik, akademisyenlere yönelik yaptığı konuşmada, "Benim sizlerden istediğim bu kaynaklardan çok daha fazla yararlanarak bölgemizin ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmanızdır." dedi.

Tören, solistliğini Öğr. Gör. Dr. Yıldırım Aktaş'ın yaptığı, piyonada Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Seyhan Canyakan'ın bulunduğu, tamburda Öğr. Gör. Semih Şenyayla'nın, kanunda Murat Akgül'ün ve kemanda Cemalettin Galitekin'in yer aldığı konserle son buldu.

Cihan

Uşak Üniversitesi'nde Akademik Yükselme Töreni yapıldı

Uşak Üniversitesi'nde Akademik Yükselme Töreni yapıldı

Uşak Üniversitesi'nde Akademik Yükselme Töreni yapıldı

Uşak Üniversitesi'nde Akademik Yükselme Töreni yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim