• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Uşak Üniversitesi Zirveyi Zorluyor

Uşak Üniversitesi Zirveyi Zorluyor
2006 Yılında kurulmasına rağmen yapmış olduğu atılımlar, fiziksel altyapı çalışmaları ve bilim dünyasına olan katkılarıyla dikkatleri üzerine...

2006 Yılında kurulmasına rağmen yapmış olduğu atılımlar, fiziksel altyapı çalışmaları ve bilim dünyasına olan katkılarıyla dikkatleri üzerine çeken Uşak Üniversitesi, YÖK istatistiklerinde de üst sıralara yükselişini sürdürüyor.

Yeni yayınlanan Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS) verilerine göre Uşak Üniversitesi birçok köklü devlet üniversitesini geride bırakarak üst sıralarda yerini aldı. Devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını esas alarak başarılarını ölçen DÜS çalışmasında Uşak Üniversitesi'nin başarılarını takdire şayan buluyoruz." ibaresi de Uşak Üniversitesi'nin bilimsel anlamda ne denli başarılı bir üniversite olduğunun da kanıtı niteliğinde.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ EĞİTİM FAKÜLTESİ; UŞAK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını esas alarak başarılarını ölçen DÜS verilerine göre Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkiye'nin birçok köklü üniversitesinin eğitim fakültelerini geride bırakarak 1. sırada yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik göreve geldikleri andan itibaren Uşak Üniversitesi'nin gelişimi ve değişimi için çaba sarf ettiklerini belirterek şunları aktardı: "Amacımız şehrine bölgesine ve ülkesine değer katan bilimsel anlamda üretim merkezi olan öğrencisiyle akademik ve idari personeliyle huzur ve güven ortamında bir eğitim kurumu oluşturmaktı. Bu konuda önemli adımlar attık. Bunun yanı sıra fiziksel altyapı çalışmalarına önem verdik ve bilimin üretileceği laboratuarlar gibi uygulama alanlarımızı genişletmede önemli başarılar elde ettik. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar tercihlere yansımış, ÖSYM 2014 istatistiklerine göre Uşak Üniversitesi 185 üniversite içerisinde 24. Sırada yerini almıştır. Tercihlerin gözde üniversitesi olan üniversitemiz uluslararası öğrenci sayısında da en fazla tercih edilen üniversiteler arasına girmiştir. YÖK istatistiklerine göre Üniversitemiz yabancı öğrenci sayısı en fazla olan 11. Üniversite olup, 2015 - 2016 öğretim yılında en fazla yabancı öğrencisi olan ilk 5 üniversite arasına girmiştir. Üniversitemiz nicel olarak büyürken nitelikte olarak ta önemli başarılar elde etmiştir. Devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını esas alarak başarılarını ölçen DÜS verilerine göre Devlet Üniversiteleri başarı sıralamasın da Eğitim Fakültemiz ilk sırayı alarak en başarılı Eğitim Fakültesi olmuştur. Yine Fen Edebiyat Fakültemiz devlet üniversiteleri arasında 12. sırada yerini alırken, Mühendislik Fakültemiz de birçok köklü mühendislik fakültelerini geride bırakarak en başarılı 16. Mühendislik Fakültesi olmuştur. Üniversitemiz Devlet Üniversiteleri genel sıralamasında 24. olurken 2000 yılından sonra kurulan 50 Devlet Üniversitesi arasında 9. sırada bulunmaktadır."

Uşak Üniversitesi'nin yapmış olduğu çalışmaların karşılık bulmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Çelik "Bu başarılar bizleri son derece motive etmektedir. Bundan sonrada Uşak Üniversitesi çalışmalarına hız kesmeden katkı ve yarar sağlamaya, değer üretmeye devam edecektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim