• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Uşak üniversitesi özel gereksinimlileri unutmadı

Uşak üniversitesi özel gereksinimlileri unutmadı
Uşak Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğü, İletişim Topluluğu, Özel Eğitim topluluğu ile birlikte "Engelsiz Bir Dünya İçin Sen de Bir Adım...

Uşak Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğü, İletişim Topluluğu, Özel Eğitim topluluğu ile birlikte "Engelsiz Bir Dünya İçin Sen de Bir Adım At" adı altında bir takım etkinlikler düzenledi.

Uşak Üniversitesi bünyesinde Dünya Özel Gereksinimliler (engelliler) Günü programları kapsamında düzenlenen "Engelli mi, Özel Gereksinimli mi?" konferansı Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Özel Eğitim Bölüm Başkanı ve hocalarının da katıldığı bu program Yrd. Doç. Dr. Şule Güçyeter konuyla ilgili konuşma yaptı. Özel Gereksinimlilere karşı toplumdaki yanlış bakış açısı, hitap şekli ve konuyla ilgili ön yargıların, bu bireyleri ne kadar zor durumda bıraktıklarına dikkat çekti. Engelli kelimesinin negatif enerji verdiğini ve kırıcı olduğunun altını çizen Güçyeter "Özel gereksinimli" kelimesinin kullanılması gerektiğini söyledi.

Gün boyunca devam eden etkinlikler, saat 13:00'de Mustafa Kemal Paşa amfisinde "Kampüs konuşuyor" programıyla devam etti. Programın başında Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğunun Üniversiteli gençlerinden konuyla ilgili hazırlamış olduğu röportaj gösterildi.

Uşak Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Şule Güçyeter konuşma yaptı. Programa konuk olan İletişim Topluluğu danışman Hocası Arş. Gör. Onur Keşaplı konunu sanat ve medya açısından değerlendirerek özel gereksinimli bireylerin toplumda engel olarak görülmesini yeteri kadar bilinçlendirilmemekten kaynaklı olduğunu söyledi. Güçyeter, bu alanda konunun hassasiyetlerine dikkat ederek derinlemesine bir çalışma başlatılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Daha sonra Uşak Üniversitesi sinema salonunda "Engelsiz Sinema Gösterimi" adlı etkinlik gerçekleşti. İletişim Topluluğunun yapmış olduğu bu etkinlikte Dünya Özel Gereksinimliler (engelli) Günü münasebeti ile "Zoraki Kral Filmi'nin gösterimi yapıldı.

Uşak üniversitesi özel gereksinimlileri unutmadı

Uşak üniversitesi özel gereksinimlileri unutmadı

Uşak üniversitesi özel gereksinimlileri unutmadı

Uşak üniversitesi özel gereksinimlileri unutmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim