• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Uşak Ticaret Borsası Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Uşak Ticaret Borsası Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu
Uşak Ticaret Borsası, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarını kahvaltılı toplantı düzenledi.

Uşak Ticaret Borsası, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarını kahvaltılı toplantı düzenledi.

Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Uşak'lı tüm gazetecilerin gününü kutlayarak, "Bu vesile ile hep beraber daha iyi bir katılımlı daha anlamlı olarak bir araya geliyoruz. Bugünü resmi olarak ilan eden duayen gazetecilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

HAYVAN PAZARI İNŞAATINA BAŞLAYACAĞIZ

Uşak Ticaret Borsasının 2015 yılı çalışmalarını da değerlendiren Sezer, "2015 yılının bahar ve ocak ayı olan bir dönemde bir kuraklık söz konusuydu. Bizim borsa ürünlerinde kırmızı et, beyaz et, yün, deri gibi değişik emtialarda olması sebebi ile bazı kalemlerde küçülmeler yaşadık. Genel olarak yüzde 20'lik bir işlem hacmi artışımız var. Hububatta küçülme söz konusu. Yün ve kıl işlemlerinde, beyaz ette artış var. Kırmızı et son yılların en çok prim yapan emtiası. Uşak Ticaret Borsası olarak hayvan pazarı için hazineden bir arazi tespit ettik ve Belediye başkanlığından, Meclis'ten destek aldık. Şu anda başbakanlıktan onay bekliyoruz. Onay geldikten sonra ise satış işlemine başlayacağız. Hayvan pazarı inşaatına en kısa sürede başlayacağız" dedi.

TİCARET DURMA NOKTASINA GELDİ

1 Kasım seçimlerinden sonra firmalarda finansal bir sıkıntı olduğunu iddia eden Sezer, "Uşak ve Türkiye'nin her noktasın ekonomik olarak sıkıntıya düşen firma sayısında artış var. Ödenmeyen çekler de yüzde 20 ila yüzde 30 arasında bir artış var. İflas eden firmalar ardı ardına diğer firmaları da tetikliyor. Ticaret neredeyse durma noktasına geldi. Hükümetin bir an önce nakit sıkıntısını giderecek önlemleri almasını bekliyoruz. Hükümet şu anda Güneydoğu ve Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılı süreç ve yeni anayasaya odaklanmış durumdadır. Göz ardı edilen bir husus bir an önce Real sektörün finansal sıkıntılarına çözüm bulması gerekir. Seçimlerden önce vaatler arasında bulunan asgari ücret olaya tuz biber oldu. Asgari ücretteki yüzde 30'luk fiyat artışı, sanayiciyi ve tüccarı düşünceye sevk etti. Durmuş bir piyasa var. Bizim gözlemlediğimiz işçilerin işten çıkarılma gibi bir olaylar var. İşten çıkartmalar ciddi boyutlara gelirse eğer sosyolojik sorunlarında beraberinde geleceğinden endişe duyuyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından kahvaltıya katılan basın mensupları ile birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Uşak Ticaret Borsası Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Uşak Ticaret Borsası Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim