• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Uşak MHP İl Başkanı Ali Kurt’tan Gündem Değerlendirmesi

Uşak MHP İl Başkanı Ali Kurt’tan Gündem Değerlendirmesi
Uşak MHP İl Başkanı Ali Kurt, yazılı bir açıklamasında bulunarak son günlerde yaşananları değerlendirdi.

Uşak MHP İl Başkanı Ali Kurt, yazılı bir açıklamasında bulunarak son günlerde yaşananları değerlendirdi.

Uşak MHP İl Başkanı Ali Kurt yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları belirtti; "Öncelikle ve özellikle bilinmesini isterim ki; Milliyetçi Hareket Partisi; kanarya sevenler derneği değildir. Öyle her kafası esen "bende kanarya seviyorum, bir zamanlar bende sevdim" diyenlerin yorumlar yapıp, içi boş laflar edebileceği bir hareket değildir. 47 yıllık şanlı bir tarihi olan, tüzüğü belli, yönetim usulü belli güçlü bir partidir. Bir kısım haddini bilmezlerin kafasına göre ahkam kesip, dizayn edebileceği bir parti hiç değildir. Açıklamalarımın başında belirtmek isterim ki, MHP de olağanüstü kongre talebinin, Genel merkez muhaliflerinin veya Genel Başkan muhaliflerinin bir talebi şeklinde ifade edilmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Bizler ne Genel Başkan nede Genel merkez muhalifi değiliz. Hiç kimse bulanık suda balık avlamaya kalkmasın. Olağanüstü kongre talebi 1 Kasım seçimleri sonrası oluşan tablonun en yetkili organ olan Genel Kurulda değerlendirilmesi amacına matuf, yasaların ve parti tüzüğümüzün verdiği bir hak ve yetkinin kullanılmasıdır. Bilindiği üzere 01/11/2015 seçimlerinden sonra partimizin milletvekili sayısı 80'dan 40 düşmüştü. 07/06/2015 seçimlerinde Uşak ili olarak 16 yıl aradan sonra çıkartmış olduğumuz milletvekilimizi bu seçim sonucu itibari ile üzülerek söylüyorum kaybettik. MHP il teşkilatı olarak 01/11/2015 gecesi ağlayan partililerimiz gördük. O kadar çaba ve enerjinin sonucunda en kötü ihtimal ile Uşak 25. Dönem Milletvekilimiz olan Sayın Durmuş Yılmaz'ı TBMM göndermeyi düşünüyorduk ama başaramadık. O gün partililerimizin düşüncesi, fikri kısmen de olsa mevcut MHP yönetim kadrosunun değişmesi iradesini gündeme getirmiştir.

Bu süreçte özellikle Uşak MHP İl Teşkilatı olarak sürekli Üst kurul delegelerimiz, İl teşkilatı üyelerimiz, partimize gönül vermiş dostlarımız, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz ve ablalarımızla sürekli irtibat halindeydik. MHP Tabandaki değişim hareketi il başkanlığımıza aşırı derecede yansıdı. Yaptığımız teşkilat istişareleri ve ilimizde Partimize emeği geçmiş ve geçmişte yöneticilik yapmış 184 Uşak il delegesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; Ekseri çoğunluğun, değişimden yana fikir beyan ettiklerini gördük. Bu görüş peygamber sünneti olan istişareler neticesinde "Geçmişe takılıp, geleceği kaybedemeyiz" Felsefesi ile değişimden yana tüzük kurultayı için tavrımızı belirledik.

Kamuoyunca da bilindiği gibi 1 Kasım seçimleri sonucu yaşanan hezimet sonrası ülkücü tabanın talep ve baskılarıyla, başarısızlığın sebeplerinin tartışılabileceği ve gerekirse MHP parti tüzüğünde bulunan antidemokratik hükümlerin değiştirilebilmesi amacıyla olağanüstü kongre toplanması için bir çalışma başlatıldı. Tüzük kurultayının toplanması için toplanan imzalar hukukçular tarafından noterce onaylanarak toplam 544 adet imza 15.01.2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimize teslim edilmiştir. Toplanan bu imzaların tesliminden sonra Genel Merkezimiz tarafından bu yönde bir karar alınmadığı için de 16 il başkanının "talepte bulunan" olarak gösterilmek sureti ile siyasi partiler kanunu, dernekler kanunu ve parti tüzüğümüzün ilgili hükümleri doğrultusunda mahkemeye müracaat edilmiştir. Tekrar belirtmek isterim ki bizim bu müracaatımız Sayın Genel Başkanımıza bir başkaldırı asla değildir. Kendimize yeni bir Lider arayışında hiç değiliz. Talebimiz; mevcut durumumuzun MHP'nin en yetkili kurulu olan Genel kurulda gözden geçirilerek değerlendirilmesinin sağlanmasıdır. Biz Uşak il teşkilatı olarak ; Şucu, bucu değil MHP li ülkücüleriz kimsenin değirmenine su taşıma derdimiz yok, koltuk ve ikbal kaygısında değiliz. Tek derdimiz MHP ve Ülkücü hareketin bekasıdır ve başka hiçbir kaygı taşımamaktayız.

Kendini ve haddini bilmez birileri ve bazı çevreler tarafından konuyla ilgili değişik komplo senoryoları yazılıp çizilmekte ve yorumlar yapılmaktadır. Bu kişiler öncelikle aynaya baksınlar. MHP ye oy vermeyip, seçim meydanlarında vefalı insanlar tüm gayreti ile çalışırken yumuşak koltuklarından kalkma zahmetinde bulunmayanlar, öğleye kadar yatıp bi zahmet partiye gelip fotoğraf görüntüsüyle, çalışmalara katıldım algısı oluşturmaya çalışanların, Ülkücülerin derdiyle dertlenmeyenlerin, tabanın sesine kulaklarını tıkayıp ofis siyaseti yapanların ve "ülkücü duruştan" dem vurup, tüm teşkilat kurallarını hiçe sayanların bu konuda ne fikir beyan etme nede yorum yapmak hadleri değildir. Hele partimizle hiçbir alakası olmayan ne olduğu belirsiz, hangi bayrağa selam verdiği belli olmayan kalemşörler ve bunlar vasıtası ile ilimizde dizayn çalışmaları yapanların hiç haddi değildir.

Ben 08.02.2015 tarihinde ilimizde yapılan kongrede MHP Uşak il başkanı seçildim ve halen de görevimin başındayım. Atama başkan ya da göbeğinden bir yerlere bağlı bir il başkanı değilim ve hiçbir zamanda olmayacağım. Bu yetkiyi MHP Uşak delegasyonundan aldım. Ortaya koyduğumuz tavır; tamamen demokratik ve yasal hakkımızın tezahürüdür. Göstermiş olduğumuz tavırdan dolayı Genel Merkezimizce görevimiz ile ilgili bir tasarrufta bulunulması, şahsım ve ekibim için hiçbir sorun teşkil etmeyecektir. Anamdan il başkanı doğmadım, mezar taşımda da il başkanı yazmayacak. Bu kutlu davanın bir neferi olarak bu güne kadar hizmet ettim, ömrüm vefa ettiği müddetçe de hizmet etmeye devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu vesile ile Ülke ve milletimizin başına bela olmuş terör belası nedeniyle şehit düşen tüm şuhedayı rahmetle anıyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim