• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Uşak Emniyeti'nde yeni tip sürücü belgesi verme hazırlıkları tamamlandı

Uşak Emniyeti'nde yeni tip sürücü belgesi verme hazırlıkları tamamlandı
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2016 tarihinden itibraen eski tip sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri için hazırlıklarda...

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2016 tarihinden itibraen eski tip sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri için hazırlıklarda sona gelindiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "1 Ocak 2016 tarihinden itibaren eski tip sürücü belgeleri, beş yıl içerisinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecektir.

17 Nisan 2015 tarihinde Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında, yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Belirlenen süre içerisinde değiştirilmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Yeni tip sürücü belgeleriyle vatandaşlarımız, uluslararası sürücü belgesi almaksızın 84 ülkede araç kullanabilecek."

Yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik sürelerinin minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makineleri sınıfları için 10 yıl olacağı belirtilen açıklamada, "Eski tip sürücü belgeleri dokuz sınıftan oluşmaktayken yeni tip sürücü belgeleri 17 sınıftan oluşacak. Otomobil ve kamyonet için B sınıfı, minibüs için D1 sınıfı, minibüs ve otobüs için D sınıfı, lastik tekerlekli traktör için F sınıfı, iş makinesi türündeki araçlar için G sınıfı, 2, 3 ve 4 tekerlekli motorlu bisikletler için M sınıfı sürücü belgesi istenecek." denildi.

Sürücü belgesini yenilemek isteyen vatandaşların, tek hekimden "Sürücü Olur" sağlık raporu, bir adet biyometrik fotoğraf, parmak izi, 15 TL sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet bedeli makbuzlarıyla herhangi bir trafik tescil kuruluşuna başvurmasının yeterli olacağı belirtildi. Müracaatı onaylanan sürücülere, 15 gün geçerli, "sürücü belgesi yerine geçen belge" verilecek. Tek merkezde basılan yeni sürücü belgeleri ise müracaat esnasında belirtilen adrese postayla gönderilecek. 1 Ocak 2016'dan itibaren ilk defa sürücü belgesi alacaklar ve herhangi bir sebeple belgesi iptal edilenlerden yenisini alacaklar, belgenin alındığı tarihten itibaren iki yıl süreyle aday sürücü kabul edilecek.

Uşak Emniyeti'nde yeni tip sürücü belgesi verme hazırlıkları tamamlandı

Uşak Emniyeti'nde yeni tip sürücü belgesi verme hazırlıkları tamamlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim