• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Uşak Aktif Eğitim-Sen sertifika programı düzenledi

Uşak Aktif Eğitim-Sen sertifika programı düzenledi
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Uşak İl Temsilciliği, "Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı" sertifika programı düzenledi.

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Uşak İl Temsilciliği, "Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı" sertifika programı düzenledi. Fatih Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen, dört gün ve toplam 80 saatlik programa, 88 eğitim çalışanı katıldı. Semineri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni Fatih Horzum verdi.

Programı hakkında bir açıklama yapan Horzum, "Bu eğitimle öğretmen arkadaşların, kendi yeterliliklerini arttırarak bunu eğitimde kullanması sağlanıyor. Arkadaşlarımızın, mesleklerini daha iyi şekilde yapmasını sağlıyoruz. Bu eğitimi alan öğretmenlerin, öğrencilerini daha başarılı ve mutlu yapacak şekilde, kendisinin sorunlarını çözebilen insanlarla güçlü iletişim kurabilmesini amaçlıyoruz. Öğrenciye bir vizyon çizerek, başardıklarında elde edecekleri kazanımları göstermeye çalışarak motivasyonunu arttırıyoruz." dedi.

Eğitimde Öğrenci Koçluğu Sistemi, Kişilik Yapısı ve Türleri, Uyum-Bağ Kurma, Dil Kalıpları, Milton Model, Meta Model, Çoklu Zeka Kuramı, Kariyer Planlaması ve Hedef Belirleme, İdeal Sınava Hazırlık, Motivasyon, Ders Çalışmaya Hazırlık Süreci ve Çalışma Ortamı, Planlı ve Programlı Çalışma Teknikleri, Etkin Okuma-Dinleme ve Not Tutma, Sınava Hazırlık Sürecinde Öğrenci Takibi, Öğrenciyi Tanımak-Keşfetmek, İnsan Tanıma Sanatı, Pozitif Yaşam Becerileri, Kendini İfade Edebilmenin Önündeki Engeller, Problem Çözebilme Yeteneğinin Geliştirilmesi Öğrenme Modelleri, NLP Konuşma Terapisi, Vaka Analizi gibi başlaklar altındaki konular anlatıldı.

Aktif Eğitim-Sen Uşak İl Temsilcisi Nihat Çakın ise Aktif Akademi kapsamında öğretmen, hukuk, kariyer, yönetici, aile, öğrenci, çocuk ve sanat eğitimleri olmak üzere sekiz, sertifika programlarında Öğrenci Koçluğu, Akıl ve Zekâ Oyunları, Hızlı ve Etkin Okuma, Mental Aritmetik, Hafıza Teknikleri ve Yaratıcı Drama bulunduğunu söyledi. Çakın, "Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı sertifika programını, Uşak'taki 88 eğitim çalışanının katılımıyla yaptıklarını söyledi. Bu tür eğitim programlarıyla eğitim çalışanlarına, kendilerini devamlı yenilemesi konusunda destek olacaklarını belirterek, "Sertifika programına gösterilen yoğun ilgi, bizi bundan sonraki eğitimleri de düzenlemek için girişimlerde bulunmaya sevk etti. Program, eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayıp olumlu kazanımlara sebep oldu." şeklinde konuştu.

Uşak Aktif Eğitim-Sen sertifika programı düzenledi

Uşak Aktif Eğitim-Sen sertifika programı düzenledi

Uşak Aktif Eğitim-Sen sertifika programı düzenledi

Uşak Aktif Eğitim-Sen sertifika programı düzenledi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim