• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

"Urla’nın Filizleri" için destek çağrısı

"Urla’nın Filizleri" için destek çağrısı
Urla Belediyesi dar gelirli ailelerinin çocuklarına üniversite eğitimi aşamasında burs vermek için geçen yıl hazırlıklarını yaptığı "Urla'nın Filizleri"...

Urla Belediyesi dar gelirli ailelerinin çocuklarına üniversite eğitimi aşamasında burs vermek için geçen yıl hazırlıklarını yaptığı "Urla'nın Filizleri" projesi için tanıtım ve yardım çağrısı toplantıları düzenleyecek. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın geçen yıl eğitimde fırsat eşitliği hedefiyle yola çıktığı "Urla'nın Filizleri" projesi için kampanyayı anlatan broşürler hazırlandı.

Anayasa Mahkemesinin 2008 yılında belediyelerin doğrudan üniversite öğrencilerine burs vermesini engelleyen kararının ardından bağışçılarla yardıma ihtiyacı olan öğrencilerin bir araya getirilmesi planlandı. Karşıyaka Belediyesinin ilk olarak uyguladığı proje Urla'da da hayata geçiriliyor. Geçen yıl ikinci eğitim yarı yılından itibaren bazı öğrencilere burs desteği sağlandı.

Aylık 300 lira burs

Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; proje kapsamında Urla'daki büyük ölçekli konut projeleri ve sitelerde toplantılar yapacak. Bu alanlarda ikamet edenler arasında yardım yapmak isteyen bağışçılarla, Urla Belediyesine destek için başvuran ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri buluşturulacak. Hazırlanacak protokoller ile öğrencilere aylık 300 lira tutarında burslar verilmesi sağlanıyor. Bu toplantılar kent merkezinde bağış yapabilecek iş sahipleriyle de paylaşılacak. İş yeri ziyaretleri ile bağış yapacak kurum ve kişiler ile öğrencilere aracılık edilecek. Bağış miktarı 300 lira olmaması halinde birkaç bağışçının yardımları öğrenciye aktarılacak. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eğitimin bir ülkenin geleceği anlamını taşıdığını anımsattı, "Çocuklarımızın iyi eğitim alması geleceğimizin teminatı demektir. Urla çok özel bir kent. Burada her kesimden insanı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin birbirimize destek olması gerekiyor" dedi.

"Urla’nın Filizleri" için destek çağrısı

"Urla’nın Filizleri" için destek çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim