• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Urla’da 107 Kursiyer Emeğinin Hakkını Aldı

Urla’da 107 Kursiyer Emeğinin Hakkını Aldı
Türk Kızılayı Urla Şubesi tarafından düzenlenen Hayata Bağlan projesi kapsamında File ve Ağ Örme kursundan sertifika almaya hak kazanmış 107 kursiyerin...

Türk Kızılayı Urla Şubesi tarafından düzenlenen Hayata Bağlan projesi kapsamında File ve Ağ Örme kursundan sertifika almaya hak kazanmış 107 kursiyerin sertifika töreni Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Törene; İzmir Valisi Mustafa Toprak, 24. Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Urla Garnizon Komutanı Piyade Albay Sezgin Erdoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Erzurum, Aydın, Manisa Kızılay İl Başkanları, Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Urla birim amirleri, parti temsilcileri ve Türk Kızılayı Urla Şubesi gönüllüleri katıldı. Türk Kızılayı Urla Şubesi'nin yapmış olduğu faaliyetleri anlatan slayt gösterisi ile başlayan tören, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık ve Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık'ın konuşmaları ile devam etti.

"BU GÜZEL PROJELER BENİ MUTLU EDİYOR"

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Bu tür çalışmalar hepimizi mutlu ediyor. İnsanımızın yüreğinde, gönlünde yardımlaşma, paylaşma ve katkı sağlama gibi güzellikler var. Bu projenin de iyi bir şekilde sonuçlanmasından son derece mutlu oldum. Türk Kızılayımıza bu vesile ile teşekkürlerimi sunuyorum. Küresel bir dönüşüm var. Acımasız bir rekabet var. Bu rekabet içerisinde bazıları yukarıya doğru tırmanırken bazı insanlarda yoksullukla karşı karşıya kalıyorlar. Bizler de bunu yüreğimizde hissedebiliyorsak, onların acılarıyla yüreğimiz yanıyorsa, buna vicdanımız el vermiyorsa ne mutlu bizlere. Ülkemiz her zaman din, dil, millet ayırt etmeksizin her yoksulun, eziyet görenin yanında olmuştur ve olmaya devam ediyor. Böyle güzel projeler için öncelikle Türk Kızılayı'na ve ona destek çıkanlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"KİM MAZLUMSA KIZILAY ONUN YANINDADIR"

Her zaman Kızılay'ın afetlerde ve zorda kalan milletlerin yanında olmaya devam ettiğini dile getiren Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık da, "Kan konusunda gönüllülerimizle çalışıyoruz. Yılda yaklaşık 2 milyon ünite kan topluyorsunuz. Bunu inşallah yüzde yüze çıkaracağız. Her an bir afet olacakmış gibi yaklaşık 350 bin kişilik gıda ve barınma kapasitesi tutuyoruz. Mülteci kardeşlerimize uyum temelli çalışmalar yapıyoruz. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde de yardımlarımız devam ediyor. Kızılay her zaman düşenin, yolda kalmışın, sıkıntı içinde olanın dostu olmaya devam etmektedir. Kim mazlumsa onun yanında olan bir kuruluştur" dedi.

"ONLARIN MUTLULUKLARIYLA MUTLU OLDUK"

Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık ise şunları söyledi: "Türk Kızılayı 148 yıldır ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alarak şanlı bayrağını dalgalandırmıştır. Türk Kızılayı Urla Şubesi olarak Alan El Veren El projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya onları bir nebze olsun mutlu etmeye gayret ediyoruz. Ne var ki bu yardımlarla yaşam sürdürmenin mümkün olmadığını da biliyoruz. Anlık mutlukların sürekli hale getirmenin tek yolunun ihtiyaç sahiplerine üretken hale getirmek olduğunu saptayarak hayata bağlan projemizin temellerini Urla Kaymakamımızla birlikte attık. Yardım isterken zorlanan vatandaşlarımıza İŞ-KUR destekli meslek edindirme kurslarından file ve ağ örme kurslarını açtık. Yaptığımız çalışmalarda onların mutluluklarıyla mutlu olduk. Bugün burada kursiyerlerimize sertifikalarını vererek yaşam sevinçlerine katkı koymak adına birlikteyiz."

FİLELER HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık ve Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık; İzmir Valisi Mustafa Toprak, 24. Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve bu projede emeği geçen herkese kursiyerlerin örmüş olukları filelerden hediye etti.

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Kursiyerlere sertifikalarını ise Vali Mustafa Toprak, 24.General Hilmi Özkök, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve Başkan Sibel Uyar verdi. Törenin ardından Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve Başkan Sibel Uyar ile birlikte törene gelenler, sanat sokağından yürüyerek Malgaca Pazarı'na gitti. Ayrıca bir programından dolayı Urla yakınlarında olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Başkan Uyar'ı Malgaca Pazarı'nda ziyaret etti.

Urla’da 107 Kursiyer Emeğinin Hakkını Aldı

Urla’da 107 Kursiyer Emeğinin Hakkını Aldı

Urla’da 107 Kursiyer Emeğinin Hakkını Aldı

Urla’da 107 Kursiyer Emeğinin Hakkını Aldı

Urla’da 107 Kursiyer Emeğinin Hakkını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim