• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Urla villaları davasına hakim dayanmıyor!

Urla villaları davasına hakim dayanmıyor!
Zeytineli’ndeki kaçak villaların bulunduğu alanın SİT derecesi, ‘bilirkişi’ raporuyla değiştirilmişti. Buna karşı açılan davaya bakan iki hâkimin atanması da kuşkuyla karşılandı..

Urla Zeytineli’nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen villalar için yapılan SİT derece değişikliğine karşı açılan davadan, kötü kokular geliyor. 2 aylık dava sürecinde iki hâkimin yeri değiştirilirken SİT derece değişikliğine zemin oluşturan bilirkişi raporları da avukatlara verilmedi.
 Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’ndaki kaçak ve ruhsatsız villaların bulunduğu 20 hektarlık arazinin SİT derecesi, 1’den 3’e düşürülmüştü. Villa sahiplerinden Oğuzhan Boyacı’nın, derece değişikliğine zemin oluşturacak rapor hazırlamaları için 4’ü akademisyen toplam 5 kişilik bilirkişi heyetine 130 bin liralık rüşvet verdiği iddiaları, yasal dinlemelere takılmıştı.

SİT derece değişikliğinin ortaya çıkması üzerine Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu’na bağlı 31 avukat, yürütmeyi durdurma istemiyle geçen haziran ayı sonunda İzmir 2. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

230820141006158589127_3.jpg

ATAMALAR KAFA KARIŞTIRDI

Komisyon üyesi avukatlardan Şehrazat Mercan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mahkemeye gönderdiği savunmanın ve SİT derece değişikliğine zemin oluşturan bilirkişi raporunun, aradan 2 ay geçmesine karşın kendilerine verilmediğini söyledi. Adli tatil öncesi biri mahkeme başkanı olmak üzere davaya bakan iki hâkimin farklı yerlere atandığına dikkat çeken Mercan, bu durumun kafalarını karıştırdığını vurgulayarak “Bu atamalar davanın gidişatını nasıl etkileyecek merak ediyoruz” dedi.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerde, akademisyenlere 130 bin lira rüşvet verdiği öne sürülen Oğuzhan Boyacı’nın da davaya müdahil olduğunu anlatan Mercan, “Bu durum da henüz avukatlara tebliğ edilmedi. Bu gelişmelerin ardından şu sır gibi saklanan bilirkişi raporuna ulaşmayı umuyoruz. Bakanlığın gönderdiği savunmanın eklerinde bu bilirkişi raporu var mı onu da bilmiyoruz. O rapor olmadan değerlendirme yapılamaz. O rapor davanın gidişatı için çok önemli” diye konuştu. Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından “şaibeli” villalarda birkaç gün tatil yaptığı ortaya çıkmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim