• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Urfa’da 5 bin kişiye tirit ziyafeti

Urfa’da 5 bin kişiye tirit ziyafeti
Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü Belediyesi tarafından "Ali Dede Hayratı" etkinliği düzenlendi.

Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü Belediyesi tarafından "Ali Dede Hayratı" etkinliği düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen etkinlik Kur'an tilaveti ile başladı. Daha sonra kazanların başına geçen Metin Başkan Baydilli ve protokol üyeleri, hazırlanan tiriti dağıttı.

Yaklaşık 5 bin kişiye tirit ikramının yapıldığı etkinlikte konuşan Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Ali Dede hayratını düzenleyen Karaköprü Belediyesine teşekkür etti.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ali Dede'nin Şanlıurfa ve Karaköprü için dostluğun, bereketin, paylaşmanın, kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu ifade ederek sözlerine başlayıp, "Bu sebepten dolayı Karaköprü Belediyesi olarak her yıl düzenli olarak Ali Dede Hayratını yapıyoruz. Onun Şanlıurfa üzerindeki bereket, sağlık ve huzur hiçbir zaman bozulmasın, devam etsin diye… Bugün bizim yaşadığımız topraklar Anadolu topraklarıdır. Dünya'da hiçbir yerde ana ile başlayan bir toprak parçası yok. Anadolu'yu Anadolu yapan; Mevlana, Yunus Emre, Mehmet Akif ve Ali dedelerdir. Bu sebepten dolayı bizim her zaman için bu insanları örnek almamız, onların yollarında ve izlerinde gitmemiz gerekiyor" dedi.

Son dönemlerde Türkiyemizin huzurunu bozmak isteyen bir takım engellerle karşı karşıya kalındığını belirten Başkan Baydilli, "Şanlıurfamızın huzurunu, dostluğunu bozamayacaklar. Biz Şanlıurfa olarak değil, Türkiye olarak Göbeklitepe kadar derin bir tarihe sahip bir ülkeyiz. Bizler Şanlıurfa olarak Hz. İbrahim'den paylaşmayı öğrendik. Hz Eyyüp'ten sabrı öğrendik. Bu sebepten dolayı biz bu huzuru bozmak isteyenlere Hz Eyyüp'ün sabrı ile sabredeceğiz. Huzurumuzu kimse bozamayacak. Bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Biz birlik beraberliğimizi bugün de gösterdiğimiz gibi her zaman gösterir ve onlara karşı dik duracağız." diye konuştu.

Şanlıurfamızda, Karaköprümüzde ve Türkiyemizde kalkınma anlamında da büyük gelişmeler var" diyen Başkan Baydilli şunları söyledi: "Şanlıurfamızda son dönemlerde yapılan yatırımları hepimiz görüyoruz. Bugün İstanbul'dan sonra en fazla okul Şanlıurfamızda yapıldı. Bu gelişim ve büyüme huzurun ve barışın teminatıdır. Bu kalkınmanın mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve çok fedakar Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e çok değerli milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de "Herkesten önce Ali Baba Karaköprülü olmuş. Buraya gelerek ruhaniyetini bırakmış. Bizlerde en genelde Türkiyeli, genelde Şanlıurfalı, özelde Karaköprülüyüz. Bugün bizleri bir araya getirmede vesile olan Ali Baba'ya sonsuz rahmetler diliyorum" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel ise böyle bir etkinlik düzenlediği için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.

Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu da ülkede hep birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde olması temennisinde bulundu.

Etkinlik, Doç. Dr. Hüseyin Akpınar'ın tasavvuf müziği grubunun söylediği ilahilerle son buldu.

Etkinliğe; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Karaköprü İlçe Kaymakamı Mustafa Kutlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy ve teşkilat mensupları, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, İlçe Müftüleri, STK Başkanları,, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Müdürleri ve binlerce vatandaşlar katıldı.

ŞEYH ALİ DEDE KİMDİR

Şeyh Ali Dede 1600'lü yıllarda Şanlıurfa'ya gelir ve Karaköprü'de yaşar. Sultan 4. Mehmet Han, 30 Kasım 1651 tarihli bir berat ile Ali Dede'ye bugün Karaköprü olarak bilinen beldeyi bağışlar.

Hayır sahibi Ali Dede, senenin belli günlerinde beldede yaşayan ve gelen misafirlere hayrat yapar. Beratle kendisine verilen Karaköprü'nün kullanımına karşılık her yıl hayratın yapılmasını vasiyet eder.Cihan

Urfa’da 5 bin kişiye tirit ziyafeti

Urfa’da 5 bin kişiye tirit ziyafeti

Urfa’da 5 bin kişiye tirit ziyafeti

Urfa’da 5 bin kişiye tirit ziyafeti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim