• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Üreticilere “Üretime Devam” Çağrısı

Üreticilere “Üretime Devam” Çağrısı
Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Erken, üreticiler için 2015 yılı değerlendirmesi yaparak, "Ektik, biçtik, sattık, satıyoruz, satmaya ve üretmeye...

Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Erken, üreticiler için 2015 yılı değerlendirmesi yaparak, "Ektik, biçtik, sattık, satıyoruz, satmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bizim ürünümüz, pahalı olmuş, az olmuş, alternatifi olmayan işlerde üretmeye mecbursun ve hayatımızı istihdam etmek için de mutlaka üretmeliyiz" dedi.

2015 yılı inişli ve çıkışlı bir yıl olduğunu ifade eden Erken, "Türkiye gündemi olarak bakarsak iki seçim oldu. Bir ülkede ne kadar çok seçim olursa, sıkıntılar da o doğrultuda birbirini tetikler. Biz yine de 2015 yılını özellikle tarım ve hayvancılık olarak baktığımızda en azından üretim yaptık. Ektik, biçtik, sattık, satıyoruz, satmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bizim ürünümüz, pahalı olmuş, az olmuş alternatifi olmayan işlerde üretmeye mecbursun ve hayatımızı istihdam etmek için de mutlaka üretmeliyiz diyorum" şeklinde konuştu.

"BUĞDAY, AYÇİÇEĞİ, ÇELTİK ÜRETİCİMİZ İSTEDİĞİNİ ALAMADI"

Erken, "Tabi ki ürettiğimizin, alın terimizin de kâr ederek alınması tüm üreticiyi, esnafı, herkesi mutlu eder. Kâr edersen herkes kar ediyor, zarar edersen herkes zarar ediyor. Buğday, ayçiçeği, çeltik ürününde üreticimiz istediğini alamadığını biliyorum. Özellikle hayvancılıkta ette bir iniş, bir çıkış yaşandı ve sütte 18 aydır bir şey yok. Ama ete de baktığımızda 11 Lira, 11,5 Lira, inek eti 13 Lira damızlık etin baskül fiyatının olduğu ortamda nerelere düştüğü biliniyor. Tabi ki kurumlarda sıkıntılar olacaktır. Kurumlar üyesi veya ortağı olan ortaklarını ve üyelerinin sorunlarını dillendirmeye devam edecektir. Haklarını aramalıdır ve zaman zaman biz de bazında paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"2016'DAN UMUTLUYUZ"

Edirne Kooperatifler Birliği Başkanı Erken, "Seçimlerden sonra Güneydoğu'da istemediğimiz, olmasını onaylamadığımız olaylar devam ediyor. Bu da Türkiye'nin hem üretimine hem de tüketimine büyük zarar veriyor. Fabrikalar kapanıyor, bazı üreticilerimiz arazilerini satıyor. Çünkü üretiyoruz satıyoruz, satın alan da satmak zorunda, bu anlamda zincirler bazı yerlerde kopabiliyor. Tarım ve hayvancılık olarak bakarsak "en azından" üretim yaptık diyebiliyoruz. Ektik, biçtik, sattık. Üretmeye ve satmaya devam edeceğiz. Ürettiğimizin ürünlerin alın terinin, kar ederek alınması tüm üreticiyi, esnafı, bu işin içindeki herkesi mutlu eder. 2016'dan umutluyuz. Yeni yılın Edirneliler, üreticilerimiz ve ortaklarımız için hayırlı ve kazançlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim