• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Üreticilere Süt Tankı Ve Yem Dağıtıldı

Üreticilere Süt Tankı Ve Yem Dağıtıldı
Samsun'un Çarşamba ilçesi ve çevre ilçelerinde bulunan üreticilere süt tankı ve yem dağıtımı gerçekleştirildi.

Samsun'un Çarşamba ilçesi ve çevre ilçelerinde bulunan üreticilere süt tankı ve yem dağıtımı gerçekleştirildi.

Çarşamba ilçesi Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen süt tankı dağıtım törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Köylerimizin mahalleye dönüştüğü bu yeni dönemde çok büyük değişimler başladı. Özellikle yapılan hizmetler noktasında yüksek metrajlı yollar, altyapı çalışmaları, su eksiklikleri çalışmaları yapılmakta. Köylülerimizin üretime yönelmesi, sosyalleşmeye katkı sağlaması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

"OVALARDAN DAHA ÇOK DAHA VERİM SAĞLAMAMIZ LAZIM"

Dündar'ın ardından konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Üretmeyen bir ekonomi tehlikelidir. Omurgası sağlam değildir. Ekonomide kırsalda yapılan üretimler yok gibi gelebilir bizlere ama Çarşamba ve Bafra Ovaları gibi böylesi geniş mümbit topraklara sahibiz. İnsanlık tarihi boyunca insanlığı beslemiş olan, Samsun'u Samsun yapmış olan, Çarşamba ve Bafra Ovaları gibi değerli topraklardan bizim çok daha verim sağlamamız, iyi pazarlama, rekabet ortamının bulunduğu bir ortamı sağlama mecburiyetimiz var. Biz petrolü olan, çok büyük zenginlikleri olan bir ülke değiliz. Dünyada ömrümüzü sürdürebilmemiz için coğrafi ve stratejik açıdan çok önemli olan bu topraklarda, insanlık tarihi boyunca verdiğimiz yaşam mücadelesini güçlü hale getirmemiz gerekiyor. Güçlü olmamız gerekiyor. Köylerimize baktığımızda yol çalışmaları gerçekleştirdik. Altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sadece Çarşamba'da değil, bütün ilçelerimizde yeni hamleler ve yeni atılımlar içerisindeyiz. Buna önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Çarşamba İlçesi'nde 2015 yılında yapılan işleri önümüzdeki yıl ikiye katlayacağız. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Köylerimizde ki ekonomiyi iktisadi hayatı güçlendirerek kalkındıracağız. Bütün içtenliğimle söylüyorum. Bugün burada sembolik olarak dağıttığımız malzemeleri daha da arttırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

"ARTIK KAVAK GİBİ AĞAÇLARDAN KURTULMAMIZ GEREKİYOR"

Son olarak konuşan Vali İbrahim Şahin ise, "Bu Çarşamba gününde hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Tabii Çarşamba deyince aklımıza Çarşamba ovası geliyor, Yeşilırmak geliyor. Bu coğrafyada tarımla fazlasıyla uğraşmak lazım. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız incelik gösterdi ve programlarına bizleri de dahil ettiler. Bizler de başkanımızı olabildiğince yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz. Sırası geldikçe ilçelerimize ziyaretlerimiz devam ediyor. Dünyada tarımın nasıl yapıldığını, hepimiz az çok internet vasıtası ile biliyoruz. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. Bizlerden beklediklerinizi, inanın yerine getirmek konusunda büyük bir çaba içerisindeyiz. Sanırım Havza'ya giderken başkanımıza söylemiştim. Avustralya'da ceviz ile uğraşan bir şirketin, cevizi nasıl yetiştirdiğini, nasıl budadığını ve nasıl yetiştirdiğini… İnsan biraz da olsa imreniyor ve hayıflanıyor. Fırsat bulursanız izlemenizi tavsiye ederim. Her şeyimizi ortaya koyup o çalışmayı ülkemize taşımak için uğraşıyoruz. Geçen gün başkanımızla birlikte Çarşamba'yı helikopter ile turlama fırsatım oldu. Bazı yerlerde klasik kavak ağaçlarını gördüğümde üzüldüm. Artık kavak gibi ağaçlardan kurtulmamız gerekiyor. Artık bir araziden bir dönemde ürün alabileceğimiz ağaçlar yetiştirmemiz gerekiyor. Yine üzüldüğüm konulardan bir tanesi, tarım ile uğraşan bir aileden gelen biri olarak, yıllarca kandırıldığımızdır. Tükettiğimiz ürünleri yıllarca dışarıdan ithal ettik. Hani tarım ülkesiydik? Gözümüzü açmamız gerekiyor. Aksi takdirde sırtımızda boza pişirmeye devam ederler" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından üreticilere süt tankı ve yem dağıtıldı.

Üreticilere Süt Tankı Ve Yem Dağıtıldı

Üreticilere Süt Tankı Ve Yem Dağıtıldı

Üreticilere Süt Tankı Ve Yem Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim