• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Üreticilere İtu Sertifikaları Dağıtıldı

Üreticilere İtu Sertifikaları Dağıtıldı
Antalya'nın Kumluca ve Demre İlçelerinde "iyi tarım uygulaması" eğitimi tamamlayan çiftçilere sertifikaları verildi.

Antalya'nın Kumluca ve Demre İlçelerinde "iyi tarım uygulaması" eğitimi tamamlayan çiftçilere sertifikaları verildi.

Kumluca ve Demre ilçelerinde 10'ar çiftçi yüzer dekarlık alanda iyi tarım eğitimini tamamlaması sonucu sertifika töreni düzenlendi. Kumluca Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine sertifika almaya hak kazanan 20 çiftçi, Demre Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Şahin, Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, İyi Tarım Uygulamaları Proje Müdürü Hakan Eski katıldı. Proje Müdürü Hakan Eski, "İyi uygulamaları çevre, insan ve hayvan sağlığına vermeyene bir tarımsal üretimin yapılmasıdır. Doğal kaynakların korunması tarımda izlenebilirlik ve sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim modelidir. İyi tarım uygulamalarından kimyasal ilaç suni gübre gibi uygulamaları yanında tarımda kayıt sistemi çevre ve çevrenin korunması tarımda çalışanların sağlığı ve güvenliği atıklar ve atık yönetimi konuları ile birlikte tarımsal üretimi destekleyen daha birçok konu önem kazanmaktadır" dedi.

Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın ise, "Sertifika almaya hak kazanan çiftçilerimiz olarak biraz zorlandınız. İyi Tarım Uygulamaları şartlarını almak kolay değildi. Yaşadığınız zorlukların meyvesini alacaksınız. Sizin ürünleriniz pazarda tercih edilen ürünler olacak. Gelecekteki tarımsal üretim sizin yaptığınız şartlarda yapılacak. Bu yüzden bunu siz şimdiden yapmış durumdasınız."

Demre Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Şahin de, "İyi tarım Uygulamaları şartlarını yerine getirerek, sertifika almaya hak kazanmış üreticilerimiz bu sertifika töreni ile teşhir edilmiş oldu. Şimdi binlerce üreticimiz sizleri örnek alıp üretim yapacak. Böylece İyi Tarım Uygulamaları kendiliğinden yayılmış olacak" diye konuştu.

Tören üreticilere sertifikalarının dağıtılması ile son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim