• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Üretici muhtarlar Konak’ta buluştu

Üretici muhtarlar Konak’ta buluştu
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonuna bağlı üretici muhtarların ürünleri, İzmir'in Konak ilçesinde açılan "Köy Tadında Yöresel Ürünler Festivali" ile...

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonuna bağlı üretici muhtarların ürünleri, İzmir'in Konak ilçesinde açılan "Köy Tadında Yöresel Ürünler Festivali" ile İzmirlilerle buluştu.

Köy Tadında Yöresel Ürünler Festivali, Konak ilçesinde başladı. Alsancak Dominik Caddesine kurulan stantlarda, Hatay'dan Bursa'ya, Bitlis'ten Trabzon'a kadar Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen muhtarların ürettiği bölgelerine özgü lezzetler sergilendi. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği festival bir birinden lezzetli yöresel ürünü alıcısıyla buluşturdu. Cevizden pişmaniyeye, çeşit çeşit peynirden künefeye kadar pek çok gıda ürünün yer aldığı stantlar gün boyu dolup taştı. Alsancak sakinleri de ilk kez ev sahipliği yaptıkları festivalden memnun kaldı.

Altı gün süren ve yoğun ilgi gören etkinliğin son gününde üretici muhtarlar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve belediye meclis üyelerini ağırladı. Yöresel lezzetlerden oluşan kahvaltı ile güne başlayan Başkan Pekdaş ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek bol bol alışveriş yaptı.

Konak Belediyesi olarak ilk kez böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Başkan Sema Pekdaş, etkinlik sayesinde Türkiye'nin farklı illerinden muhtarların ürünlerinin İzmirlilerle buluştuğunu söyledi. Festivale ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Pekdaş, "Bu etkinliği asıl önemli kılan, bu faaliyetin Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından yapılıyor olmasıdır. Konfederasyonun üretici muhtarların ürünlerini tanıtma gibi bir çabası var. Biz de Konak Belediyesi olarak bu çabaya katkı koyduk. Türkiye'nin farklı şehirlerinden muhtarlarımız Konak'a geldi, birlikte hem bu ürünlerin tanıtımını yaptık hem de bu ürünlerin İzmirlilerle buluşması sağladık" dedi.

Üretici muhtarlar Konak’ta buluştu

Üretici muhtarlar Konak’ta buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim