• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ürdün’de Jandarma Eğitim Merkezi’ne Tadilat Ve Donanım Desteği

Ürdün’de Jandarma Eğitim Merkezi’ne Tadilat Ve Donanım Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ürdün Haşimi Krallığı, Jandarma Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ürdün Haşimi Krallığı, Jandarma Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Jandarma Eğitimi Merkezi'ne Eğitim Salonu ve Dil Laboratuvarına tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA Ürdün'de gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda TİKA tarafından Ürdün Haşimi Krallığı, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Jandarma Eğitim Merkezi dil laboratuvarı ve eğitim salonunun tadilatı yapılarak donanım desteği ile modern hale getirildi. TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle daha fazla kişiye daha modern bir mekanda eğitim imkânı sunulması sağlanmış oldu.

Eğitim salonu ve dil laboratuvarının açılış törenine TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, Ürdün Türk Askeri Ataşesi Kıdemli Albay Ahmet Deryan Demir ile Jandarma Genel Müdür Yardımcısı Ziyat Berakat Al Udvan ve kursiyerler katıldılar.

Jandarma Genel Müdür Yardımcısı Al Udvan törende yaptığı konuşmada, hizmet vermeye başladıkları 2008 yılından bu yana, Türkçe kursunda birçok personelin faydalandığını, Jandarma Eğitim Merkezi'nde personele yönelik olarak yabancı dil ile mesleki eğitim programları gibi çeşitli alanlarda eğitimler düzenlediklerini ifade etti.

Ürdün Jandarması kamu düzenini sağlama amacıyla personelini rehabilite etmek çeşitli dil eğitimi ve mesleki becerilerle donatma yoluna gidiyor. Zaman içerisinde artan talep doğrultusunda, eğitim salonunun modernizasyonu ve özel donanımlı bir dil laboratuvarının kurulmasına ihtiyaç duyuldu. Bu çerçevede tadilatı ve donanımı TİKA tarafından yapılan yeni eğitim salonu ve dil laboratuvarında, Ürdün İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Müdürlüğü Türkçe derslerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından bir eğitimci albay ders veriyor.

Altı aylık sürelerle eğitimlere 2008 yılından bu yana devam ediliyor. Açılışa katılan heyete, burada eğitim gören öğrenciler Türkçe açılış heyetine Türkçe seremoni sundu. Kursiyerlerin gösterdikleri gelişme heyet tarafından takdir edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim