• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ro-ro Seferleri İçin İskenderun’da

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ro-ro Seferleri İçin İskenderun’da
Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyet, Türkiye ve Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri için Hatay'ın İskenderun...

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyet, Türkiye ve Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri için Hatay'ın İskenderun Limanı'nda incelemelerde bulundu.

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet, incelemelerde bulunduğu İskenderun Limanı'nda yaptığı açıklamada, Ürdün Akabe Limanı ile İskenderun Limanı arasında Ro-Ro hattı kurulması için çalışma yaptıklarını, Hatay'ın çalışan gemilerinin Akabe üzerinden dönmesinin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Oluşturulan Ro-Ro hattı ile Ürdün ihracat ürünlerini ve lojistiğini Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden de Avrupa ve Rusya'ya bağlamaya çalıştıklarını belirten Hatahet, aynı şekilde Türkiye'nin lojistiğini ve transit geçen ürünlerin Ürdün üzerinden Ortadoğu'ya bağlantısının sağlanacağını aktardı.

Hatay Ro-Ro Başkanı İbrahim Güler de, Hatay Ro-Ro firması olarak İskenderun Limanı'ndan Sudi Arabistan'ın Duba Limanı'na çalışmakta olduklarını, ancak yeni güzergahın Ürdün Akabe üzerinden yapılması için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Bu dönemlerde Ürdün'e ziyaretlerde bulunduklarını aktaran Güler, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Seferlerin bu şekilde yapılmasıyla Türkiye ürünlerinin Ürdün üzerinden körfeze, aynı zaman da da Ürdün lojistiğini Türkiye üzerinden Rusya ve Avrupa ülkelerine bağlama şansımız olacaktır. Yine yapılan çalışmalar içerisinde bu Ro-Ro hattı Ürdün lojistiğini Lübnan'a, Lübnan lojistiğini de körfez ülkelere yine Ürdün üzerinden bağlama imkanı sağlayacaktır. Dolayısıyla coğrafyada lojistik ve ihracat anlamında bir hareketlilik planlanmaktadır. Bu çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz."

Hatehet ve beraberindeki heyet, daha sonra İskenderun Limanı'nda basına kapalı toplantı gerçekleştirerek, İskenderun Liman Başkanlığı'nı ve İskenderun Deniz Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ro-ro Seferleri İçin İskenderun’da

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ro-ro Seferleri İçin İskenderun’da

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ro-ro Seferleri İçin İskenderun’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim