• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Urartu Göz’de ‘Fakik-IOL’ dönemi

Urartu Göz’de ‘Fakik-IOL’ dönemi
Van'da laser alanında getirdiği yeniliklerle bilinen Urartu Göz Merkezi, "Fakik-IOL" yöntemini başarılı bir şekilde uyguluyor.

Van'da laser alanında getirdiği yeniliklerle bilinen Urartu Göz Merkezi, "Fakik-IOL" yöntemini başarılı bir şekilde uyguluyor.

Açıklamalarda bulunan Urartu Göz Merkezi Başhekimi Op. Dr. Atilla Yazıcıoğlu; miyop, hipermetrop ve astigmat gibi göz hastalıklarında uygulanan "Fakik-IOL" yönteminin belirli merkezlerde uygulandığını söyledi. Yazıcıoğlu, "Bu uygulama genellikle yüksek göz bozukluğu olan miyop, hipermetrop ve astigmat gibi hastalarda laser yapamadığımız ya da laserle birlikte uyguladığımız güvenli ve net sonuçlar aldığımız yüz güldürücü bir cerrahi yöntemdir" dedi.

"Son derece etkin ve güvenli sonuç alıyoruz"

Bu uygulamayı tercih eden ve gözlüklerden kurtulmak isteyen, fakat bunun için laser yapılması uygun olmayan hasta gruplarının olduğunu ifade eden Op. Dr. Yazıcıoğlu, "Bunlar genellikle kornea dediğimiz laser yapılan bölgenin normalden ince olduğu hastalarımızdır. Burada yaptığımız cerrahi işlemle bizler, suni bir merceği hastamızın gözlerine damla şeklinde 1.8-2 milimetrelik bir delikten gözün iç kısmına 10-15 dakika süren bir işlemle yerleştiriyoruz. Bu lens ömür boyu kalıyor. Son derece etkin ve güvenli bir sonuç sağlıyor" ifadelerini kullandı.

"Bu yöntem bir hafta arayla iki göze uygulanabilir"

Yapılan cerrahi müdahaleden sonra ortalama bir gün hastaların gözlerinin kapalı kaldığını anlatan Dr. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Hastalarımız 4-6 hafta içerisinde ise maksimum görme değerlerine ulaşmış oluyor. İki gözünde problem olan hastalarımızda ise bir hafta arayla ikinci göze de operasyon yapabiliyoruz. Bu hastalar genellikle lasere uygun olmayan hasta gruplarıdır. Çünkü laserle 10 numara sonrasını genellikle gözde çok özel bir durum yoksa uygulayamıyoruz. Ancak bu yöntemde 15-20-25 numaraya kadar uygulama yapabiliyoruz. Hipermetroplarda 7-8 -10 numaraya kadar bu uygulamayı yapabiliyoruz. Ciddi sayıda bir hasta potansiyelimiz var. Daha önce de bu hastalarımızla ilgili kimi çalışmalar yaptık."

Fakik-IOL işlemi uygulandığı sırada hastanın uyutulmadığını ve hiçbir iğne yapılmadığını da sözlerine ekleyen Yazıcıoğlu, "Bu operasyonu basit bir damla anestezisiyle gerçekleştirmekteyiz. Her ameliyatın uygulanabilirliği için daha öncede hastanın uygun olması gerekiyor. Bunun için oldukça gelişmiş teknolojiler kullanmaktayız. Bu tür hastalarımızda ameliyat önce gözün uzunluğu ve derilik gibi parametreleri tespit edip uygun olan hastalarımıza bu yöntemi uyguluyoruz" diye konuştu.

Bu alanda son derece mutlu bir hasta grubuna sahip olduklarını ve son derece başarılı çalışmalar yaptıklarını belirten Dr. Yazıcıoğlu, "Bu yöntem özellikle hastalarımız açısından hem psikolojik hem de sosyal açıdan önemli avantaj sağlamaktadır. Kliniğimizde bu uygulamayı gerçekleştirmek adına gerekli altyapıyı hazırladık ve bunu uygulamaktayız. Halkımız bu anlamda bizlerden her türlü bilgiyi alabilir. Burada A sınıfı hastanemizle halkımıza hizmet sunmaktayız" şeklinde konuştu.

Urartu Göz’de ‘Fakik-IOL’ dönemi

Urartu Göz’de ‘Fakik-IOL’ dönemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim