• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Ünye’nin Dünkü Çocukları Yine Eğlendirdi

Ünye’nin Dünkü Çocukları Yine Eğlendirdi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ordu'nun Ünye ilçesinde coşku ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ordu'nun Ünye ilçesinde coşku ile kutlandı. Kutlamalarda Ünye'nin Dünkü Çocukları, gösterileri ile hem eğlendiler hem de eğlendirdiler.

23 Nisan kutlamaları Ünye'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kutlamalara Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile öğrenci öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlama programına bu yıl ilk kez Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve Gürcistan'dan gelen çocuklar folklor gösterisi ile bayram coşkusuna ortak oldular.

Anaokulu öğrencilerinin gösterileri ile başlayan kutlamalarda Ünye'nin Dünkü Çocukları gurubunun gösterileri kutlamalara damga vurdu. Unutulmaya yüz tutmuş oyunları sergileyen Ünye'nin Dünkü Çocukları, tendrük, mendil kapmaca, bilye araba, çuval, yumurta ve halat çekme yarışı ile yoğurt yarışı yaptılar. Sofradaki yoğurtun içine atılan çeyrek altını bulmak için Ünye'nin Dünkü Çocukları üyelerinin kıyasıya yarışı ilginç görüntülere sahne oldu. Yine Ünye'nin Dünkü Çocukları'ndan oluşan koro 23 Nisan kutlamalarına uygun türkü şarkı ve marşlar söylediler.

Ünye'deki kutlamalar Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve Gürcistan'dan gelen çocukların folklor gösterisi ile son buldu.

Unutulmaya yüz tutmuş oyunları her milli bayramlarda sergileyerek kutlamalara renk katan Ünye'nin Dünkü Çocukları adına konuşan Orta Çarşı Çocukları Derneği Başkanı Bekir Şimşek, 2002 yılından bu yana eski oyunları oynayarak buradaki kültürü gelecek kuşaklara taşımayı hedeflediklerini belirterek, "Çocukluğumuzda oynadığımız ancak bu günlerde unutulmaya yüz tutmuş oyunları tekrar gün yüzüne çıkararak kültürümüzü yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklara bu kültürü yaşatmak ve öğretmek için her bayramda olduğu gibi bundan sonraki bayramlarda da bu ve benzeri gösterilere devam edeceğiz" dedi.

Ünye’nin Dünkü Çocukları Yine Eğlendirdi

Ünye’nin Dünkü Çocukları Yine Eğlendirdi

Ünye’nin Dünkü Çocukları Yine Eğlendirdi

Ünye’nin Dünkü Çocukları Yine Eğlendirdi

Ünye’nin Dünkü Çocukları Yine Eğlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim