• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ünye’den Türkmenlere Yardım Eli

Ünye’den Türkmenlere Yardım Eli
Ordu'nun Ünye ilçesinde, Suriye'deki Türkmenler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar TIR'a yüklenerek bölgeye gönderildi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde, Suriye'deki Türkmenler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar TIR'a yüklenerek bölgeye gönderildi.

Ünye Belediyesi tarafından, Suriye'de bulunan Türkmenler için 1 ay önce başlatılan yardım kampanyası sona erdi. İlçe halkının büyük destek verdiği kampanyaya sivil toplum kuruluşları da duyarsız kalmadı. Kampanyanın sona ermesinin ardından toplanan konserve, tıbbi malzeme, giyim eşyası, battaniye ve çeşitli gıda malzemeleri gibi yardımlar TIR'a yüklenerek, düzenlenen törenle bölgeye gönderildi. Yardımlar, Hatay Yayladağ sınır kapısında, Kızılay temsilcileri tarafından karşılanarak Türkmenlere ulaştırılacak.

"BİZİM KOCAMAN YÜREĞİMİZ VAR"

3 Aralık tarihinde başlayan yardım kampanyası ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Ünye Belediyesi olarak Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatmıştık. Başlatmış olduğumuz bu yardımdan sonra, başta Ak Parti Genel Merkezimizden olmak üzere Türkiye'deki tüm il ve ilçe başkanlıklarımıza bununla ilgili yazılar geldi. Dolayısıyla biz erkenden bu çalışmayı başlatıp, erkenden ihtiyaç sahiplerimize bir TIR dolusu malzemeyi göndermiş olduk. Öncelikle yardım kampanyasına katılan duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Oradaki ihtiyaç sahiplerinin bir nebze olsun, yarasına merhem olabiliyorsak, ne mutlu bize. Biz "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Cumhurbaşkanımız "Bizim akan petrolümüz yok, bizim doğalgazımız yok ama bizim kocaman yüreğimiz ve vicdanımız var" diyor. Ünye halkı da bu duyarlılığa sessiz kalmadı ve 1 aylık kampanya süremizde bir TIR'ın içerisini dolu hale getirdik" dedi.

"DİLEĞİMİZ SAVAŞIN BİR AN ÖNCE BİTMESİ"

Yardım kampanyasının kısa süre içerisinde amacına ulaştığını belirten Başkan Çamyar, kimsenin yardıma muhtaç olmadan, huzur içerisinde kendi topraklarında yaşaması temennisinde bulundu. Başkan Çamyar, "Biz öncelikle görüşmelerimizi gerçekleştirerek, acil ihtiyaçlarını öğrendik. Yardım aracımızda acil ihtiyaçları olan bütün malzemelerden var. Kızılay temsilcileri ile arkadaşlarımız gerekli irtibatı kurdu. Hatay Yayladağ'daki sınır kapısında, teslimatın yapılması ile ilgili bütün resmi prosedürler tamamlanmış oldu. Dileğimiz odur ki, savaş bir an önce dursun, dinsin herkes kendi toprağında, kendi coğrafyasında kan ve gözyaşı olmadan mutluluk içerisinde yaşasın. Umarız ki bir an önce başta Güneydoğu'da PKK'nın kendi halkına yapmış olduğu zulüm olmak üzere o coğrafyadaki bütün olumsuzluklar diner" şeklinde konuştu.

Ünye’den Türkmenlere Yardım Eli

Ünye’den Türkmenlere Yardım Eli

Ünye’den Türkmenlere Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim