• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Ünye’de Muhtar Evlerinin İkincisi Yapılıyor

Ünye’de Muhtar Evlerinin İkincisi Yapılıyor
Ünye Belediyesi tarafından,ilçenin Ortayılmazlar Mahallesi'ne inşa edilecek olan Muhtar Evi için çalışmalara başlandı.

Ünye Belediyesi tarafından,ilçenin Ortayılmazlar Mahallesi'ne inşa edilecek olan Muhtar Evi için çalışmalara başlandı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde, 18 mahalleye sözünü verdiği Muhtar Evleri projesinde çalışmalar devam ediyor. Muhtarların çalışma alanlarını düzeltmek ve daha iyi şartlarda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında Muhtar Evleri'nin ikincisi, ilçenin Ortayılmazlar Mahallesi'nde Yalı Kilisesi'nin arkasında bulunan alana inşa edilecek.

"KISITLI BÜTÇEYE RAĞMEN ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTIK"

Yer tespit çalışmalarının ardından, Muhtar Evi'nin yapılacağı alanda bulunan iki adet eski ev Ünye Belediyesi tarafından kamulaştırılarak yıkıldı. Muhtar Evi'nin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, göreve geldikleri günden bu yana kısıtlı bütçeye rağmen önemli projelere imza attıklarını belirterek, "2015 yılında 39 milyonluk bütçemizin 2 milyon 750 bin liralık kısmını kamulaştırmaya ayırdık. Bu kamulaştırmaların içerisinde Bayramca Mahallemizdeki kamulaştırma, Müze Ev - Kadılar Yokuşu bağlantı yolu ve bugünde kamulaştırarak yıkımına başladığımız Yalı Kilisesi'nin hemen arkasında bulunan iki ev var. Bu alana, projesi hazır olan bir muhtar evini inşa ederek mahallemize kazandırmış olacağız. Kısa süre içerisinde bu alana inşa edilecek olan muhtar evi ve el emeği ürünlerin satılacağı satış noktaları ile birlikte bu alan, yaşayan Ünye'nin yaşayan tarihin anlam bulduğu bir nokta olacak" dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ PROJEDEN MEMNUN

Mahalleye uygulanacak olan projelerinin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Ortayılmazlar Mahalle Muhtarı Seyhan İhtiyaroğlu, "Özellikle hanım kardeşlerimiz, el emeği ürünlerin satılacağı stantları duyunca çok mutlu oldular. Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Proje kapsamında merkezdeki 18 mahalleye kazandırılacak olan Muhtar Evleri, görünüm olarak 2 katlı tarihi Ünye evleri görünümünde olacak.

Ünye’de Muhtar Evlerinin İkincisi Yapılıyor

Ünye’de Muhtar Evlerinin İkincisi Yapılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim