• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ünye’de Metruk Binalar Yıkılıyor

Ünye’de Metruk Binalar Yıkılıyor
Ünye'de, ilçe genelinde başlatılan çalışma ile kullanılamaz durumda olan terk edilmiş atıl binalar yıkılıyor.

Ünye'de, ilçe genelinde başlatılan çalışma ile kullanılamaz durumda olan terk edilmiş atıl binalar yıkılıyor.

Ünye Belediyesi, ilçe genelinde tehlike arz eden, çevre kirliliğine sebep olan ve amacı dışında kullanılan evlerin yıkım işlemlerini devam ettiriyor. Çalışmalar kapsamında yıkılması gereken 14 adet eski ev tespit eden Ünye Belediyesi, bu evlerden 9'unda yıkım işlemlerini sonlandırdı.

AMAÇ DIŞI KULLANIM ÖNLENECEK

Ortayılmazlar Mahallesi'nde yürütülen yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, amacı dışında kullanılıp görüntü kirliliği oluşturan ve tehlike arz eden bu tür evlerin yıkılacağını ifade etti. Başkan Çamyar, "Ünye'mizi 21. yüzyıla yakışan bir kent haline getirebilmek, yeni binalarla değişim ve dönüşümü sağlayabilmek için eskileri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Zaman zaman bizlere bu tür eski evlerin gayrı meşru amaçlar için kullanıldığı yönünde ihbar ve şikayetler geliyor. Yıkılması gereken evler ile ilgili gerekli müracaatlar ve izinler alındıktan sonra yıkım imkanı olmayan mirasçılarla ilgili gerekli yıkım işlemlerini biz yapıyoruz. Şu ana kadar 9 binayı yıktık, 5 bina ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. En yakın zaman içerisinde bu tür binaları yıkarak görüntü kirliliğini ve içerisindeki amaç dışı kullanımı önlemiş olacağız" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZDAN SABIR BEKLİYORUZ"

Bazı vatandaşların sosyal medya üzerinden bu tür evlerin neden bir an önce yıkılmadığı ile ilgili serzenişte bulunduklarını ve aceleci davrandıklarını belirten Başkan Çamyar, "Maalesef her binayı istediğimiz gibi yıkamıyoruz bunun için bir süreç gerekiyor. Tarihi binalar ile ilgili Anıtlar Kurulu'ndan izin alınıp yıkım onayı çıkması gerekiyor. Vatandaşlarımızdan bununla ilgili sabır bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim