• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Ünye’de Kar Mücadelesi

Ünye’de Kar Mücadelesi
Ordu'nun Ünye ilçesinde hafta sonu etkili olan kar yağışının vatandaşların yaşamını olumsuz yönde etkilememesi için belediye ekipleri yoğun bir çalışma...

Ordu'nun Ünye ilçesinde hafta sonu etkili olan kar yağışının vatandaşların yaşamını olumsuz yönde etkilememesi için belediye ekipleri yoğun bir çalışma içine girdi.

Ünye Belediyesi ekipleri, karla mücadele çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki cadde ve sokakları iş makineleri yardımıyla temizlerken, İlçe merkezinin dışındaki mahalle yollarının ulaşıma açık tutulması için tüm imkanları seferber etti.

Ünye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ve Kırsal Kalkınma Müdürlüğü'ne bağlı olarak oluşturulan 60 kişilik karla mücadele ekibi, 4 greyder, 9 kepçe, 2 tuzlama aracı ve 4 kamyon ile 85 mahallede çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

ACİL DURUMLARA ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR

Kar yağışının başladığı Cuma gününden itibaren teyakkuzda olan ve çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak sürdüren karla mücadele ekipleri, acil durumlara da anında müdahale ediyor. İlçeye bağlı Beylerce mahallesinde doğum sancıları başlayan Hatice Çaylak isimli hamile kadın, köy yolları karla kapalı olduğu için hastaneye ulaştırılamadı. Karla mücadele ekiplerinin devreye girmesi ile Hamile kadın Ünye Devlet Hastanesine zamanında yetiştirildi.

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK"

Olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla ekiplerin 24 saat boyunca görevde olduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Karla mücadele ekiplerimiz, şehir merkezinde iş makineleri ile kar temizleme ve don olayından vatandaşlarımızın zarar görmemesi için tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Diğer taraftan da kar yağışının çok daha etkili olduğu üst bölgelerimizde yol açma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ünye Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı vatandaşlarımızın huzur ve refahı için seferber ettik. Çok şükür, bugüne kadar mahsur kalma, ambulans ve acil ulaşım araçlarının vatandaşlarımıza ulaşamaması gibi olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Karla mücadele çalışmalarında gece gündüz demeden özverili çalışan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ünye’de Kar Mücadelesi

Ünye’de Kar Mücadelesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim