• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ünye’de Ekonominin Yıldızları Ödüllendirildi

Ünye’de Ekonominin Yıldızları Ödüllendirildi
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, 2013-2014 yıllarında Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile en çok ihracat...

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, 2013-2014 yıllarında Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile en çok ihracat ve istihdam sağlayan iş adamlarını ödüllendirdi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Rıfat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Ekonominin Yıldızları" ödül törenine Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Mürzioğlu, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, çevre il ve ilçelerden oda ve borsa başkanları ile iş adamları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, "Alnının teri ile para kazanan, kazandığı parayla devlete vergisini veren ve başta odamız olmak üzere Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerimize güç katan çok değerli iş adamlarını saygıyla selamlıyorum. Çünkü biz bugün onlar için buradayız. Bu insanlar hem odamızın hem de ülkemizin güç kaynağıdır. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha farklı insanlarla, farklı ödül törenleri ile yine beraber oluruz" dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Vergi hiç kuşkusuz anayasal bir sorumluluktur. Güçlü ve bağımsız bir Türkiye'nin olmazsa olmaz bir gereğidir. Son zamanlarda ülkemiz diğer devletlere oranla baktığımızda çok daha hızlı bir gelişim süreci geçirmektedir. 3 ay sonrasını göremeyen bir ekonomik yönetimden bugün baktığımızda 10 yıl sonrasını hatta 50 yıl sonrasını hesaplayan bir döneme doğru geçmiş bulunmaktayız. Adeta zümrüdü anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğduk diyebiliriz. Bunu millet olarak birbirimizi anlayarak ve ortak akıl kullanarak bu zamana kadar gerçekleştirdiğimizi ifade edebilirim. Vergi halka hizmet olarak geri döndüğünde de bir anlam ifade ediyor. Dolayısıyla biz kısaca şunu ifade edebiliriz: Vergi eğitir, vergi ulaştırır, vergi aydınlatır, vergi kavuşturur, vergi korur ve vergi iyileştirir diyebiliriz" diye konuştu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, "TOBB olarak her yerde ifade ettiğimiz bir konu var, doğru işi alkışlamak. Bu da bildiğiniz gibi doğru bir iş. Ünye Ticaret ve Sanayi Odamıza yatırım yapan, istihdam sağlayan, kendisi kazanırken vergisini de hakkıyla ödeyen üyelerimize sahip çıktığı için tekrar teşekkür ediyorum. Karadeniz'de zaten bu birlik, beraberlik ve anlayış içerisindedir. Burada ödül alacak firmaları canı gönülden tebrik ediyorum. Ticaret ve sanayi ile uğraşan insanlar bunun ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Yani yatırım riskini üstlenmek, insanları istihdam etmek, bir taraftan çek ve senet ile uğraşırken, diğer taraftan da vergisini hakkıyla ödemek. Tabi ki bunlar ödüle layık insanlardır" şeklinde konuştu.

Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan ise, "İlimiz Ünye ilçesi bağlı olan diğer ilçelerimiz ile birlikte sadece bu bölgenin değil, Karadeniz'in de yıldızı parlayan, geleceği parlak, çok önemli yerleşim yerleri arasındadır. Siz para sahipleri elinizi taşın altına koymaktansa, paranızı kar getireceğini düşündüğünüzün altına, gayrimenkule yahut bankaya yatırarakta kazanmayı bilirsiniz. Üstelik hiç yorulmadan hiç zahmet çekmeden. O nedenle burada sanayi ile uğraşan müteşebbis olarak elini taşın altına fiilen koyan ve ülkemize öncelikle Ünye, İkizce, Çaybaşı ve Akkuş ilçeleri, Ordu, Samsun ve tüm Karadeniz olmak üzere bölgemize ekonomik değer ve katkı sağlayan tüm sanayicilerimizi, iş adamlarımızı yapmış oldukları bu anlamlı çalışmadan, korkusuz ve cesur girişimlerinden dolayı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından gelir ve kurumlar vergisi ile en çok ihracat ve istihdam sağlayan iş adamlarına plaketleri takdim edildi.

Ünye’de Ekonominin Yıldızları Ödüllendirildi

Ünye’de Ekonominin Yıldızları Ödüllendirildi

Ünye’de Ekonominin Yıldızları Ödüllendirildi

Ünye’de Ekonominin Yıldızları Ödüllendirildi

Ünye’de Ekonominin Yıldızları Ödüllendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim