• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

"Ünye’de Basın" Sergisi Açıldı

"Ünye’de Basın" Sergisi Açıldı
Canik Ünye Gazeteciler Derneği (CÜGD) tarafından organize edilen "Ünye'de Basın" adlı fotoğraf sergisinde 1944 yılından bu yana Ünye'de çıkan gazetelerin...

Canik Ünye Gazeteciler Derneği (CÜGD) tarafından organize edilen "Ünye'de Basın" adlı fotoğraf sergisinde 1944 yılından bu yana Ünye'de çıkan gazetelerin 1. sayfaları ve ilçede görev yapan basın mensuplarının fotoğrafları sergileniyor.

Canik Ünye Gazeteciler Derneği (CÜGD) tarafından organize edilen "Ünye'de Basın" adlı fotoğraf sergisi Ünye Müze Ev'de açıldı. Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, geçmişten günümüze Ünye'de basının nerede olduğunu ve geldiği noktayı göstermek için bu sergiyi düzenlediklerini söyledi. Öztürk, "CÜGD olarak üye olsun ya da olmasın basın kuruluşlarının ya da üyelerinin sorunları ile bizzat ilgilenmiş daha iyi şartlarda görev yapmalarına katkıda bulunmuştur. Yine üye olsun olmasın bazı basın kuruluşlarının kurumlar ile barışıklıklarını sağladık" dedi.

ÜNYE'DE BASIN HAYATI 1944'TE BAŞLADI

Öztürk, "Açtığımız sergi ile 1944 yılından bu yana 72 yıllık mazide Ünye'de basın hayatına kısa bir gezinti yapmak, geçmişten günümüze Ünye'de basının nerede olduğunu göstermek istedik. Ünye'miz de basın hayatını tarih içinde oldukça zengin olduğunu bu sergi ile daha iyi görme imkanı bulacağınıza inanıyoruz. Ünye'de 10'larca gazete, bülten ve dergi kurulmuş, bazıları bugünlere kadar gelmiştir. Ünye'de ilk basın hayatı 1944 Yılında Güzel Ordu gazetesinde başladı" diye konuştu.

BASIN EMEKÇİLERİNE PLAKET

Ünye'de basın sektörünün gelişimine katkılarından dolayı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray Yıldız, Gazeteci Yazar İrfan Işık, Gazeteci Araştırmacı Yazar Yaşar Karaduman, Gazeteci Ahmet Yenin, Ünye'nin ilk gazetesinin sahibi Mahir Kocaoğlu'na plaket verildi.

SERGİ BİR AY AÇIK KALACAK

Bir ay açık kalacak olan sergide 1944 yılından bu yana Ünye'de çıkmış 100'e yakın gazetenin birinci sayfalarıyla birlikte Ünye'de görev yapmış basın mensuplarının fotoğrafları, vefat edenler ve bugün aktif olarak yayın hayatını sürdüren basın kuruluşlarının kadroları yer alıyor.

"Ünye’de Basın" Sergisi Açıldı

"Ünye’de Basın" Sergisi Açıldı

"Ünye’de Basın" Sergisi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim