• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Ünye’de “Askıda Ekmek” Projesi Başladı

Ünye’de “Askıda Ekmek” Projesi Başladı
Ünye Belediyesi, altyapı çalışmalarını tamamladığı "Askıda Ekmek" uygulamasını Ünye'de 10 fırında hayata geçirdi.

Ünye Belediyesi, altyapı çalışmalarını tamamladığı "Askıda Ekmek" uygulamasını Ünye'de 10 fırında hayata geçirdi.

6 ay önce, ihtiyaç sahibi vatandaşlara katkı sağlamak ve ekmek ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile "Askıda Ekmek" uygulamasının altyapı çalışmalarına başlayan Ünye Belediyesi, projeyi hayata geçirdi. İlk etapta şehir merkezinde 10 fırında uygulamayı başlatan Ünye Belediyesi yılbaşından sonra 10 fırını daha uygulamaya katarak toplam 20 fırında projeyi devam ettirecek.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde uygulamanın başladığı ilk fırını ziyaret ederek projenin tanıtımını gerçekleştirdi.Askıda Ekmek uygulaması Türkiye'nin değişik yerlerinde uygulanan bir proje olduğunu ancak kontrol edilebilirliğinin pek mümkün olmadığını belirten Başkan Çamyar, "Projeyi hayata geçirmeden önce 5-6 aylık süreçte yazılımı tamamen bizlere ait olan ve kontrol edilebilme noktasında son derece kullanışlı bir sistemle uygulamayı başlattık. Uygulama ile ekmek alan hayırsever vatandaşlarımız, bir ya da daha fazla ekmeği de ihtiyaç sahibi olanlar için alarak "Askıda Ekmek" bölümüne bırakacak. Her fırında "Askıda Ekmek" miktarını belirten tabela olacak ve ihtiyacı olan vatandaşlarımız askıya bırakılan ekmeklerden alabilecek.Yeni sistemle projenin başladığı 10 fırın birbiri ile bağlantılı olacak. Askıda ekmeğin olmadığı fırınları, askıda ekmek olan fırınlar ile dengelemiş olacağız. Bu sayede ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız elleri boş dönmemiş olacak. Proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, fırınlardan sıcak ekmeği kolayca temin etmiş olacak, israf önlenmiş olacak hem de Osmanlı döneminden beri devam eden sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini yaşatmış olacağız" dedi.

"ÜNKART" İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ SEVİNDİRECEK

Seçim öncesi açıkladığı projelerden biri olan "Ünkart" projesini de hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Çamyar, "Bugün bu projeyi de hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu kart, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza dağıtıldı ve evlerinde yaşayan kişi sayısı kadar kartlarına ekmek tanımlandı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız fırına giderek kartları ile ekmeklerini alabilecekler. Bu kartlara, şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız da kredi kartları ile yardımda bulunabilecek. İlerleyen günlerde de kart sahibi vatandaşlarımız market ihtiyaçlarını dahi bu kartla görebilecek. Amacımız sosyal belediyeciliğin imkanlarını hemşehrilerimize ulaştırmak.Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, tanıtım sonrası fırını gezerek Askıda Ekmek projesine 100 adet ekmekle katkıda bulundu. Ünye'de Uygulamanın başladığı fırınlar Oney 2, Ak, Gürcüoğlu (1,2), Metro, Karadeniz, Ayyıldız(1,2), Şafak, Kızılcahamam Bazlamacısı olarak açıklandı.

Ünye’de “Askıda Ekmek” Projesi Başladı

Ünye’de “Askıda Ekmek” Projesi Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim