• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Ünye’de Asansörler TSE’ye Emanet

Ünye’de Asansörler TSE’ye Emanet
Ünye Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, asansörlerin bakım ve işletme yönünden güvenliğini sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Ünye Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, asansörlerin bakım ve işletme yönünden güvenliğini sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Ünye Belediyesi, yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı. Protokol, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve TSE Ordu temsilcisi Şükrü Kömerik tarafından imzalandı. İmzalanan protokol gereği Ünye sınırlarında bulunan apartman ve site asansörlerinin bakım ve kontrolü TSE uzmanları tarafından yapılacak.

"AMACIMIZ, ASANSÖR KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEK"

Dünya genelindeki iş kazaları oranlarına bakıldığında Türkiye'nin iç açıcı noktalarda olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Son dönemlerde ciddi düzenlemeler ve önlemler alınmasına rağmen çalışanlarımızın iş güvenliği önlemlerini almamasından kaynaklı kazalar yaşanmaya devam etmekte. Biz, asansör kazalarının önüne geçebilmek vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde yaşamasını hedeflemekteyiz. Bir önceki yıl başka bir firmayla anlaşıp Ünye'mizdeki asansörlerin tamamı denetlendi ve hangisinin kullanılabilir hangisinin kullanılamaz olduğu tespit edilerek gerekli etiketleme çalışmaları yapıldı" dedi.

KONTROLLER ZORUNLU

TSE ile imzalanan protokolün detayları ile ilgili bilgiler veren Başkan Çamyar, "Bu yılki sözleşmemizi Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile yapıyoruz. Belediyemiz ve TSE arasında imzaladığımız protokol gereği ilçemiz sınırlarında bulunan apartman ve site asansörlerinin bakım ve kontrolü TSE uzmanları tarafından yapılacak. Yıllık kontrol hizmet bedeli, 5 kata kadar 170 TL + KDV + idare payı şeklinde olacak. 5 kat üzeri için ise 200 TL + KDV + idare payı şeklinde olacak. Vatandaşlarımız yıl içerisinde asansörlerini kontrol ettirmek zorundalar. Aksi takdirde asansörün mühürlenmesine varan yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim