• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Ünye OSB’de Kamulaştırma Aşamasına Geçiliyor

Ünye OSB’de Kamulaştırma Aşamasına Geçiliyor
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, "Üretimde Kümelenme ve İstihdam" konulu panel öncesi Ünye'deki sanayici iş adamlarıyla istişare toplantısı düzenledi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, "Üretimde Kümelenme ve İstihdam" konulu panel öncesi Ünye'deki sanayici iş adamlarıyla istişare toplantısı düzenledi.

Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen istişare toplantısına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ÖDÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ünye'de ki sanayici iş adamları ve STK temsilcileri katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor "Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki öğrencilerimize katkıda bulunmak amacıyla OSTİM Yönetim Kurulu Başkanımızı ve Yönetim Kurulunu davet ettik. Bizi kırmadılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca aramızda yaklaşık 60 tane sanayici iş adamımız var. Kendilerini, konuyla çok yakından ilgili oldukları için davet ettik. OSTİM Yönetim Kurulu Başkanımızın OSTİM'de yaptığı çok güzel örnek davranışları var" dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, yaptıkları başarılı çalışmaları aktararak "Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın davetiyle Ünye'de bulunuyoruz. Biz bir sanayi bölgesiyiz. Bizim bulunduğumuz bölgede yaklaşık 5 bin 200 işletme bulunuyor. Üretimle ticaretle uğraşan ve yapılan bu üretimleri bütün dünya firmaları ile rekabet yapabilen, bütün bunları dünyada satabilen firmalar var. Bindiğiniz uçağın bazı parçaları, Türkiye'nin gönderdiği uydunun bazı parçaları, en son Avrupa Birliği'nin Nasa'sı olarak Sörn'de ki bazı firmalarımızın da OSTİM'de bulunuyor. Tabi bu firmalarımız bireysel olarak kendi çabalarıyla dünyadaki rakiplerinin yaptığı işleri yaparak belli fuarlara katılarak ayakta kalmaya çalışıyorlar. Biz firmalarımızın ayakta kalmalarını ve bir adım öte gidip, gelişmelerini sağlamak amacıyla üniversite ve bilim adamlarımızdan destek alarak, sanayici iş adamlarımızı bir kümelenmeye tabi tuttuk. Bu anlamda da havacılık, medikal, enerjiyi, iş ve inşaat makinelerini, uçak ve raylı sistemler konularını kendimize alan olarak belirledik" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSB konusunda müjde vererek 10 gün içerisinde kamulaştırma aşamasına geçileceğini duyurdu. Yılmaz "Ünye'de maalesef halen bir OSB'miz yok. OSB ile ilgili de 40 yıldır konuştuğumuz Cevizdere mevkisinde bir yer kaç tane bakan eskitmesine rağmen bir türlü çözüm alınamamıştı. Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaklaşık 2,5 milyon nakit ödeme yapmak suretiyle orada ki sorunlu araziyi aldık. O araziyi almakla birlikte Bilim ve Sanayi Bakanlığı yani OSB'lerden sorumlu genel müdürlük ile olan hukuki sorunu çözmüş olduk. Daha sonra belirlenen yere ilişkinde DSİ'den gelecek yazıyla birlikte muhtemelen 10 günlük süre içinde Ordu bölge ve Ünye bağlantılı hiçbir sorun kalmamak kaydıyla topu tamamen bakanlığa atmış olacağız. Topun bakanlığa atılması demek, bundan sonra kamulaştırma ve yatırım programı demek. Bakanlıkla da bir ön görüşmemiz var. Neden özellikle bunu söylüyorum, çünkü Ordu'da 2 tane OSB var. Altınordu ilçesinde ve Fatsa ilçesinde. 3 tane de birbiriyle hızlı şekilde rekabet eden 3., 4. ve 5. OSB teşebbüsleri var. Bu teşebbüsler içinde sonuca ya da hedefe en yakın olan şu anda Ünye'deki OSB. Ünye'deki OSB ile ilgili yere yapılan hamle belki de yıllar kazandırdı. O kazandırmayla birlikte şunu da objektif olarak düşünmek lazım Altınordu ve Fatsa'da OSB zaten var, öncelikle olması gereken yerde Ünye'dir" şeklinde konuştu.

Son konuşmayı yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise "Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız hayırlı bir iş yapıyor. Sizleri Türkiye'nin medarı iftiharı olan ve ileri teknoloji ürünleri üretebilen ve kümelendirmeyi başaran bir yapıya bürünen, Ankara'da ki en büyük tesis hizmetleri olan OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı'nı sizlerle buluşturuyor. Başarı hikayesini dinleyecek ve inşallah örnek alacaksınız" ifadelerini kullandı.

Ünye OSB’de Kamulaştırma Aşamasına Geçiliyor

Ünye OSB’de Kamulaştırma Aşamasına Geçiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim