• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ünye Orta Çarşı Eski Günlerine Geri Dönecek

Ünye Orta Çarşı Eski Günlerine Geri Dönecek
Ünye Belediyesi tarafından projelendirilip Orta Çarşı'yı eski hareketli günlerine kavuşturmak için hazırlanan "4 Arasta Bir Orta Çarşı" projesi için...

Ünye Belediyesi tarafından projelendirilip Orta Çarşı'yı eski hareketli günlerine kavuşturmak için hazırlanan "4 Arasta Bir Orta Çarşı" projesi için hibe desteği başvurusu onaylandı.

Ünye Belediyesi'nin, şehrin merkezinde bulunan Orta Çarşı için 2015 yılında projesini hazırlayarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (DOKA) sunduğu "4 Arasta Bir Orta Çarşı" projesi onaylandı. Proje ile Orta Çarşı'da Sokak sağlıklaştırma ve binalarda dış cephe giydirme işlemleri yapılarak Orta Çarşı'nın tarihi dokusun yaşatılması ve eski hareketli günlerine döndürülmesi planlanıyor.

"ORTA ÇARŞI KENT KİMLİĞİMİZİN BİR PARÇASI"

Projenin onaylanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar proje ile ilgili yaptığı açıklamada, Ünye Belediyesi olarak her geçen gün yeni şeyler üretmeye, halkın refahı mutluluğu ve şehrin değişimi için yeni hizmetler üretmeye devam ettiklerini belirtti. Çamyar, "Bunlardan bir tanesi de Ünye'mizin turizm potansiyelinin artırılması için son derece önemli olan Kültür Yolu projemizdir. Kültür Yolu projemizin en önemli duraklarından bir tanesini de Orta Çarşı oluşturuyor. Tarihi kent alanları ve yapılar, kentlerin kimliğini oluşturmaları açısından önem taşımaktadır. Bu nedenle tarihi alanlar ile yapılarının korunması ve sürdürülebilirliği, kentin kimliğinin korunmasına ve gelişmesine katkı sağlamaktadır. Biz tarihi değerlerimizi ve kültürümüzü ön plana çıkarıp turizm potansiyelimizi artırma noktasında Orta Çarşı esnaflarımız ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde "4 Arasta Bir Orta Çarşı" projemizi DOKA'ya sunmuştuk. Planlama, ihale, yapım, sempozyum ve açılış gibi 5 safhadan oluşan projemiz onaylandı" dedi.

"TURİZM POTANSİYELİMİZ ARTACAK"

Projenin uygulanmasına kısa bir süre içerisinde başlanacağını ve 9 ayda bitirilmesi planlandığını belirten Başkan Çamyar, konuşmasının devamında, "Orta Çarşı'nın tarihi kimliğini ön plana çıkarmak ile ilgili elimizdeki eski envanterlere baktık ve eskiden de buranın çok hareketli olduğunu gördük.Bizim burada 4 arastadan kastettiğimiz Bakırcılar Arastası, Çapulacılar Arastası, Çarıkçılar Arastası ve Manifaturacılar Arastası.Proje ile Ünye'mizin tarihi dokusunun yaşatılması sağlanacak, diğer taraftan da turizm ve kalkınma potansiyelimiz atmış olacak" diye konuştu.

ÜNYELİLER EN ÇOK TEMİZLİKTEN MEMNUN

Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile vatandaşların memnuniyetini ölçtüklerini ve sorunları yerinde tespit ettiklerini ifade eden Başkan Çamyar, çalışmanın sonucu ile ilgili, "Her bir mahalleye birebir gitmek suretiyle zabıtalarımız alt yapı çalışmalarına, yolların bakım ve onarımına, cadde kaldırım işgalleri, çocuk ve oyun parkları, sosyal yardım, semt pazarı kurulması, temizlik çalışmaları, cami temizliği, hava kirliliği, sokak aydınlatma ve tamiri gibi konularda vatandaşlarımızın fikirlerini alıyoruz. Çıkan sonuçlara göre yüzde 90 oranında temizlikten memnunuz ifadesi gelmiş, yine yüzde 88 oranında yol çalışmalarımızdan memnunuz denmiş. Bu çalışmanın yanında vatandaşlarımızın taleplerini de not alıp ilgili birimlere aktararak sorunlara çözüm sağlıyoruz. Tüm zabıta ekibimize teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Ünye Orta Çarşı Eski Günlerine Geri Dönecek

Ünye Orta Çarşı Eski Günlerine Geri Dönecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim