• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Ünye Meydanda Kitap Okudu

Ünye Meydanda Kitap Okudu
Ordu'nun Ünye ilçesinde, 52. Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde "Kitabını Alda Gel" adlı kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde, 52. Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde "Kitabını Alda Gel" adlı kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğine Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Başkan Yardımcısı Murat Ocak, İlçe Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu, belediye amirleri, ilk ve ortaokul öğrencileri ve kütüphane personeli katıldı.

Programda konuşma yapan Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, kitap okuma etkinliğini vatandaşların dikkatini çekmek amacıyla Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdiklerini belirtti. Kocaoğlu "Bu yıl 52. Kütüphaneler Haftası'nı kutluyoruz. Kütüphaneler Haftası'nın bu yıl Ordu ile özel bir bağlantısı var. Çünkü Ordu 52 plaka, bu plakanın verdiği güçle kendi ilimiz ve ilçemizi tanıtmak istiyoruz. Ayrıca Ünye'nin Ordu'nun okuduğunu bütün Türkiye'ye göstermek istiyorum. Bugün bu yüzden Cumhuriyet Meydanı'nda toplandık. Bu kalabalığın ileriki yılarda daha da artmasını bekliyoruz. Çünkü Ünye her şeye layık, daha güzellerine layık olduğuna da inanıyoruz. ,bu amaçla yapılan tüm çalışmalarda bütün öğrenci ve halkımızı yanımızda görmek istiyoruz. 52. Kütüphaneler Haftası hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni hedeflere yeni yollara bize bir mesaj olarak hazırlıklı tutsun" dedi.

Etkinliğe katılarak çocuklar arasında bir süre kitap okuyan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, etkinlik sonrası açıklamalarda bulundu. Çamyar, kütüphanenin yeni yapılacak Kültür Sarayı'na taşınacağını ifade ederek "Bu yıl Ordu'nun plakasının 52 olması dolayısıyla Kütüphaneler Haftası'nın ayrı bir önemi ve anlamı var. Bu yıl Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda kitabını alda gel kampanyası çerçevesinde, bu yıl katılımın üst düzeyde olması bizleri memnun etti. Son yıllarda dünya dijitalleşiyor, çağ değişiyor ama kitaplar ve gazete buna direnmeye devam ediyor. Bundan aldığımız hazzı ve zevki ise hiçbir internet veya cep telefonu sayfasından alamıyoruz. Ülkemizdeki okuma seviyesi ise Japonya ve diğer dünya ülkelerinden düşük bir seviyede. Bunu biraz daha yukarıya çıkarabilmek adına başta kütüphane ve okul müdürümüz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz yoğun bir gayret ve çabanın içerisindeler. Çok yakın bir zaman dilimi içerisinde kültür sarayının ihalesi yapılacak. Bu Kültür Sarayı çok modern bir kültür sarayı olacak ve içerisinde kütüphanesi de olacak. Dolayısıyla önünde meydanı ile sosyal yaşam alanları ile okullara yakın bir noktada, öğrencilerimizin uğrak noktası olacak. Herkese bol kitaplı günler diliyorum" diye konuştu.

Ünye Meydanda Kitap Okudu

Ünye Meydanda Kitap Okudu

Ünye Meydanda Kitap Okudu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim