• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ünye Devlet Hastanesi’ne Son Model Tomografi

Ünye Devlet Hastanesi’ne Son Model Tomografi
Yeni binasında hizmet vermeye başlamasıyla beraber modern cihazlarla donanımı yapılan Ünye Devlet Hastanesi'ne, beklenen tomografi cihazının kurulumu gerçekleştirildi.

Yeni binasında hizmet vermeye başlamasıyla beraber modern cihazlarla donanımı yapılan Ünye Devlet Hastanesi'ne, beklenen tomografi cihazının kurulumu gerçekleştirildi.

Daha önce alımı yapılan ve yeni binada kullanılmak üzere kurulumu bekletilen ancak binanın inşa süresi uzayınca Ordu'ya kaydırılan tomografi cihazının bir üst modeli, Ünye Devlet Hastanesi'ne gönderildi. 16 kesitli yeni cihaz Ünye Devlet Hastanesi'nde hizmet vermeye başladı.

Yeni cihazı incelemek üzere Ünye Devlet Hastanesi'ne ziyarette bulunan AK Parti İlçe başkanı Arif Ergün, Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Güray Yılmaz'dan bilgiler aldı.

Yılmaz aktardığı bilgilerde, yeni tomografi cihazının özellikleri itibariyle birçok yeniliği ve kolaylığı beraberinde getirdiğini ifade ederek, "16 kesitli tomografi cihazımız otomatik enjektörle uyumlu olduğundan hasta için istenen tetkikler ince kesitler yapılarak üç boyutlu görüntü elde edilebiliyor. Otomatik enjektörle yapılan kontrastlı filmlerde kontrast istenilen organda yakalanarak teşhis ve tedavide büyük kolaylık sağlıyor" dedi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ise açıklamasında, "Hastanemiz birkaç ay önce hizmete girmiş olmasına rağmen gerek personel ve gerekse cihazlar açısından eksiklerinin giderilmesi noktasında büyük gayret gösteriyoruz. Bu noktada hastane yönetimi ile ortaklaşa hareket ediyor ve halkımızın ihtiyaçları noktasında fikir alış verişinde bulunuyoruz. Tomografi cihazımız bakanlığımız tarafından hastanemize kazandırılmış, günümüz şartlarındaki en son teknolojik donanımdaki cihazdır. Bilindiği üzere bu cihaz meselesi bir süre ilçemizde gündem konusu olmuştu. Bazı arkadaşlar bir sürü yaygara kopararak siyasi bir zaaf varmış gibi algı oluşturmaya çalışmışlardı. O arkadaşlara tavsiyem gelsinler burada yapılan hizmeti bir yerinde görsünler. Yeni cihazımızın eski cihazdan nitelik olarak daha üst düzeyde işlevlere sahip olduğunu müşahede etsinler. Biz her zaman olumlu eleştirilere açığız. Ama basın önüne çıkıp bir zaaf varmış gibi gösterilmesine de karşıyız. Yeni tomografi cihazımızın doktorlarımızın tanı ve tedavilerinde kendilerine büyük kolaylık sağlayacağını büyük bir sevinçle öğrendim. Temennimiz halkımızın bu modern cihazlara ihtiyaç duymadan sağlık içinde yaşamlarını sürdürmeleridir. Hastanemizin bu zamana kadar yapılmasında emeği geçen tüm büyüklerime teşekkür ederken bu günde hastanemizin eksikliklerinin giderilmesinde bizlere her türlü desteğini veren Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'a ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Ünye Devlet Hastanesi’ne Son Model Tomografi

Ünye Devlet Hastanesi’ne Son Model Tomografi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim