• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Ünye Belediyesi’nden Yoğun Tempo

Ünye Belediyesi’nden Yoğun Tempo
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve belediye personeli ile birlikte bir araya gelerek 2015 yılında yapılan...

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve belediye personeli ile birlikte bir araya gelerek 2015 yılında yapılan faaliyetleri değerlendirdi.

Ünye Belediyesi 2015 yılı faaliyet değerlendirme toplantısı Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personelleri katıldı.

Ünye'de, hizmetleri planlayarak ve hızla hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Çamyar, 2015 yılı içerisinde Ünye için önemli projelere imza attıklarını belirtti. Göreve geldiklerinde Ünye Belediyesi'nin diğer belediyelerden hep farklı ve örnek olması gerektiği anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Başkan Çamyar, "Ünye'nin tarihi misyonuna, geçmişine, yetiştirdiği devlet adamlarına baktığımızda Ünye hep örnek olmuş bir şehirdir. Bizler bu örnek şehre hizmet etmek için yola çıktık ve birçok önemli çalışmalara imza attık. Bu projeleri hep birlikte gece gündüz demeden yürüttüğümüz gayretli çalışmalarla gerçekleştirdik. Ünye'mizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek, şehrimize hak ettiği değeri verebilmek için gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

SOSYAL YARDIMLAR ARTTI

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, programın açılış konuşmasından sonra 2015 yılında yapılan faaliyetleri değerlendirdi. Çamyar, şu bilgileri verdi:

"Halen Belediyemiz bünyesinde yer alan 423 personel dışında İŞKUR üzerinden gelen personel sayısı 120'dir. İŞKUR personelleri ile beraber belediyemizin toplan çalışan personel sayısı 543'tür. 2015 yılı içinde 2 bin 318 vatandaşımıza toplamda 430 bin 220 TL nakdi yardım yapıldı. 2 bin 500 vatandaşımıza da 175 bin TL değerinde gıda yardımı yapıldı. İkram Çeşmesinden yaklaşık 35 bin vatandaşımıza çorba ikramında bulunuldu. Ramazan Ayında her gün 1000 kişiye iftar verilirken ramazan ayı dışında da 5 bin 900 kişiye yemek verildi."

ÇEVREYİ KİRLETENE CEZA

"Belediye emir ve yasaklarına aykırı davranma ve kabahatler kanununa muhalefetten dolayı toplam 143 bin 360 TL tutarında 784 adet idari yaptırım uygulaması yapılmıştır. Şehir merkezi mahalle, cadde, sokak ve engelli yolu olmak üzere 168 adet şerit ayırıcı duba ve delinatör dikilerek trafik akışının düzenli akışı ve gelişi güzel araç park etmesinin önüne geçilmiştir. Temiz çevre temiz gelecektir düşüncesi ile müdürlüğümüzce "Çevre Zabıtası" oluşturarak işyerlerinin ve konutlardan çevreye bırakılan hafriyat, moloz, inşaat atıkları, karton ve ambalaj atıklarının çevreyi kirletmesine müsaade edilmemektedir"

AKARYAKITTA BÜYÜK TASARRUF

"Araç ve iş makinelerinin kontrol altına almak maksadıyla merkez garaj amirliği kuruldu. Araç ve iş makinelerini sürekli takip edebilmek ve daha kolay yönlendirmek maksadıyla tüm araçlara araç takip cihazları takıldı. Yaz boyunca özellikle köylerde bulunan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tankerlerle içme suyu taşındı. Fen İşleri Müdürlüğü ile beraber "yeni hayvan pazarı" yapıldı. Karşıyaka Mahallesi Cuma Değirmeni mevkiinde bulunan alana yeni tamir bakım atölyesi yapılarak faaliyete başladı. 30 Mart 2014 tarihinde 139 olan araç ve iş makinası sayısı, ekonomik ömrünü yitirmiş araçların MKE'ye ihale yolu ile satılmasından sonra 76 olarak planlanmıştır. Böylece hem daha dinamik bir belediye oluşturuldu hem de yıllık akaryakıt giderlerinde 567 bin TL'lik bir tasarruf sağlanmıştır. Aynı şekilde yıllık yedek parça giderlerinden de 490 Bin TL tasarruf sağlanmıştır"

TEMİZLİK ALANINDA BÜYÜK TASARRUF

"Bölgemizde ilk olan çöp konteynerlerinin yer altına alınması çalışmaları Ünye'mizde başlamış ve 35 noktada konteynerler hizmet vermeye başlamıştır. Uygulama ile 9 adet aracın yapacağı işi 1 araç yapacak; 27 personelin yaptığı işi de 1 personel yapmış olacak. Eski sistemde araçların yakıt giderleri ve personel giderleri aylık 100 bin TL iken yeni sistemde 25 bin TL'ye düşürülmüş olacak. Yılbaşından sonra geriye kalan noktalarda da konteynerler yeraltına alınacaktır"

YOLLAR BETONLANDI

"İlçemiz genelinde 55 bin metrekare beton yol yapılmış olup toplam maliyeti 1 milyon 650 bin TL'dir. İlçemiz genelinde 85 mahallede 15 km ham yol açılmış, 80 km yolda malzemeli bakım yapılmış olup maliyeti 1 milyon 500 bin TL'dir. Ayrıca72 km yolda greyderli yol bakım yapılmış olup maliyeti 250 bin TL'dir. 85 mahallede 35 bin ton filler malzeme serilmiş olup maliyeti 945 bin TL'dir. İlçemiz genelinde çocuk parkı ve spor aletleri ile 15 adet yeni düzenleme yapılmış olup maliyeti 220 bin TL'dir.

Kaledere Mahallesi Gogina Parkına 2 katlı içerisinde 2.katında 2 adet muhtar evi zemin katında 1 adet taksi durağı ve 1 adet çay ocağı olan betonarme bina yapılmıştır. Çevre düzenlemesi yapılmış olup maliyeti 110 bin TL'dir. Fen İşleri Müdürlüğümüzün 2015 yılında ilçemizde yürüttüğü toplam 392 kalem çalışmanın yaklaşık maliyeti 7 milyon Türk Lirası'dır"

YENİ PROJELER YOLDA

"Belediye Ticaret Merkezi, Tabakhane Deresi, Bakırcılar Arastası Cephe giydirmesi, Kültür Yolu Projelerinde bugüne kadar gerekli adımlar atılarak çalışmalara başlandı. Kapalı Pazar ve Minibüs Garajı, Muhtar Evleri Projesi, Taka Balık Pazarı, Fevzi Çakmak Mahalle Parkı ve Kültür Sarayı Projelerinin 2016 yılı içerisinde hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor."

Program sonunda, Ünye Belediyesi'nde uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekli olan Mali Hizmetler Müdürü Nazım İkinci'ye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Yeni yılda Ünye Belediyesi'nde çalışan işçilere yüzde 9 oranında zam yapılacağının da müjdesini veren Başkan Çamyar, personelin yeni yılını kutladıktan sonra program sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim