• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Ünüvar: “Dar ayakkabı ayağı, dar Anayasa milletimizi bunaltır”

Ünüvar: “Dar ayakkabı ayağı, dar Anayasa milletimizi bunaltır”
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, referandumda oylanacak anayasa değişikliğiyle insanları daraltan, huzursuz eden, tıpkı ayağı sıkan...

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, referandumda oylanacak anayasa değişikliğiyle insanları daraltan, huzursuz eden, tıpkı ayağı sıkan ayakkabı gibi vatandaşı sıkan anayasanın girdaplarından Türkiye'yi kurtarmayı hedeflediklerini söyledi.

Necdet Ünüvar, Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi esnaf gezilerini sürdüren Ünüvar, vatandaşlara neden "Evet" demeleri gerektiğini anlattı.

Her gün neredeyse 15 saat üzerine bastığımız ayağın, insanın sinir açısından en zengin organı olduğuna işaret eden Ünüvar, "Ayak son derece hassas bir organ. Ayağın altında öyle noktalar var ki bütün vücudu sıkıntıya sokan veya rahatlatan noktalar orada. Dolayısıyla ayağımıza giydiğimiz ayakkabı, bütün organlarımızı çok yakından ilgilendiriyor. O sebeple sizin yaptığınız iş, zanaatler içerisinde en önemlilerinden birisi. Ayak ve ayakkabı deyip geçmemek lazım. Çünkü insanın huzursuzluğu bazen ayağını sıkan bir ayakkabıdan kaynaklanabilir. Ayakkabı ayağı sıkarsa sıkıntı olur, çok bol olursa o zaman da sıkıntı olur" dedi.

"Mevcut Anayasa bünyeye dar geliyor"

Anayasanın milletin huzuru için önemli olduğunun altını çizen AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şunları söyledi:

"Anayasa da sizi sıkarsa aynen ayakkabının ayağınızı sıktığı gibi sıkışıp kalırsınız. Daralırsınız, bir huzursuzluğunuz vardır, bir türlü anlayamazsınız. Bizim bugüne kadar sahip olduğumuz anayasalar da maalesef ayağımızı sıkan, daraltan, huzursuz kılan ayakkabı gibi bizi rahatsız etmiştir. Esasında 16 Nisan'da oylayacağımız anayasa değişikliği; bünyeye dar gelen, tıpkı ayağımızı sıkan ayakkabı gibi bizi sıkan anayasanın o girdaplarından kurtulmak içindir. Bir takım sıkıntıları, arızaları ortadan kaldırmak içindir."

Yeni sistemde, halkın gönlüne kim giriyorsa sandıktan onun çıkacağını ifade eden Ünüvar, "Yaptığımız işin en temel esaslarından bir tanesi de halkımızın bir kişiyi yönetime getirmesi ve onun istikrarlı bir şekilde hükümet etmesi. "Koalisyonlar bozuldu, anlaşmalar bozuldu, pazarlıklar yapıldı" tartışmalarından bu ülkeyi sıyırıp, 5 yıllığına seçilecek bir yöneticiyi cumhurbaşkanı yapmak zorundayız" diye konuştu.

"Bugün için değil, geleceğimiz için"

"Mevcut anayasa ile cumhurbaşkanının yetkisi çok, sorumluluğu yok" diyen Ünüvar, şunları kaydetti:

"Bu, 1982 Anayasası'nın en çarpık yönü. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki "siz bunu Recep Tayyip Erdoğan için çıkarıyorsunuz." Ey Kılıçdaroğlu, şu anda Recep Tayyip Erdoğan mevcut anayasaya göre sorgulanamaz durumda, ancak vatana ihanet suçlamasıyla 550 milletvekilinin 413'ünün imzası ile suçlanabiliyor. Tayyip Erdoğan, kendi sorgulanamaz ve soruşturulamaz yönünü, sorgulanabilir ve soruşturulabilir noktasına taşıyor. Dolayısıyla bu değişikliği, bugün için değil, geleceğimiz için, gelecekte bu ülkeyi yönetecek insanlar için yapıyoruz."

16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğinin ülkemiz ve milletimiz için bir fırsat olduğunu kaydeden Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Milletimiz, kendisi için sunulan bu fırsatı geri tepmeyecektir. İnşallah anayasa değişikliği paketi geçtikten sonra ülkemiz insanı daha mutlu, huzurlu; devletimiz de daha güçlü olacaktır" şeklinde konuştu.

"Batı birliğimizi, beraberliğimizi kıskanıyor"

Ayakkabıcılar Çarşısı'ndaki kahvaltının ardından, referanduma yönelik çalışmalarını gün boyunca Seyhan'ın çeşitli mahallelerinde sürdüren Ünüvar, Batı ülkelerinin Türkiye'de yaşayan insanların birlik ve beraberliğini çekemediğini, o yüzden sürekli Türkiye ile uğraştıklarını söyledi. Ünüvar, "Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmaya çalışıyorlar. Ya askeri darbe yapıyorlar, ya sizin seçtiğiniz hükümetleri farklı yöntemlerle alaşağı ediyorlar. Ya 15 Temmuz'da olduğu gibi tepemize bombaları yağdırıyorlar. Referandumdan "evet" çıkacak ama onlar bu milletle uğraşmaya devam edecekler. "Arkadaş siz ne derseniz biz onu yapacağız. Sizin kararınızı kararımız bileceğiz. Borç vereceksiniz, misliyle, faiziyle ödeyeceğiz. Biz araba yapmayacağız, sizden alacağız" dersek belki ses seda olmayabilir. Ne zaman ki "ben onurumu koruyacağım, kendi kararımı kendim vereceğim, kendi ihtiyacımı kendim üreteceğim" dediğimiz zaman sıkıntı başlıyor. Ama geri dönmek yok. Biz bağımsız ve özgür bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'yi ileride de Erdoğan gibi gönül adamları yönetmeli"

Anayasa değişikliğini, ilerleyen yıllarda Türkiye'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi gönül adamlarının liderlik etmesi için yaptıklarını belirten Ünüvar, şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaş sevgisi o kadar yüksektir ki vatandaşı için gözyaşı döker, vatandaşı için gece gündüz çalışır. O gönül adamıdır. Biz istiyoruz ki bundan sonraki dönemlerde de böyle gönül adamlarının önünü açalım. AK Parti'den önceki model siyaset devam ederse, gününü gün eden, vaktini sağda solda geçiren, vatandaşın derdiyle çok fazla uğraşmayan insanlar gelebilir. İstiyoruz ki bundan sonra vatandaşı için mesaisini harcayan, zamanını harcayan, eşini ve çocuğunu vatandaşı için ihmal edebilen insanlar gelsin."

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a, gün boyu süren ziyaretleri sırasında Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile kadın ve gençlik kolları üyeleri eşlik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim