• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Ünü Ülkeyi Aşan Profesörden Kanser Tedavisinde Umutlandıran Buluş

Ünü Ülkeyi Aşan Profesörden Kanser Tedavisinde Umutlandıran Buluş
Pet şişelerdeki kanserojen etki üzerine yaptığı çalışmalar neticesinde San Francisco'da pet şişe satışlarının yasaklanmasına vesile olan Dicle Üniversitesi...

Pet şişelerdeki kanserojen etki üzerine yaptığı çalışmalar neticesinde San Francisco'da pet şişe satışlarının yasaklanmasına vesile olan Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel'in son araştırması kanser tedavisine umut oldu. Prof. Dr. Temel, yaptığı araştırmalar sonucu civanperçemi bitkisinin kanser hücrelerini yok ettiğini ortaya çıkardı.

Prof. Dr. Hamdi Temel, Ortadoğu'da sadece Türkiye'de bulunan Lc ms ıt tof cihazı ile yaptığı araştırmalarda, pet şişelerde kanserojen içeren kimyasal maddeler olduğunu ortaya çıkardı. Prof. Dr. Hamdi Temel, araştırmalarının ardından Amerika'nın Kalifornia eyaletine bağlı San Francisco şehrinde plastik pet şişe satışlarının yasaklanmasını sağladı.

Pet şişelerdeki kanserojen etkisini ortaya çıkaran Prof. Dr. Temel, son çalışmasıyla yine adından söz ettirdi. Prof. Dr. Temel, yaptığı çalışma ile Türkiye'de sıklıkla rastlanan civanperçemi bitkisinin kanser hücrelerini yok ettiğini ortaya çıkardı.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Temel, civanperçemi üzerinde yaptıkları çalışmanın Dicle Üniversite Hacettepe Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin ortak doktora çalışması olduğunu söyledi. Yaptıkları doktora çalışmasında önemli sonuçlara vardıklarını belirten Prof. Dr. Temel, civanperçemi bitkisinde antioksidan ve anti kanser özelliklerinin yüksek oranda olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Bu tip bitkisel ilaçlar hatta bunlardan yapılan esansların kullanıldığı zaman kişinin kanser riskine yakalanma oranının azaldığını aktaran Prof. Dr. Temel, günümüzde kanser vakalarının gittikçe arttığını gördüklerini ifade etti. Prof. Dr. Temel, doğal beslenme ürünlerinden civanperçemi gibi çayların kullandığı zaman kansere yakalanma riskinin en aza ineceğini, yaptıkları çalışmalarla bunu ispatladıklarını bildirdi.

TÜRKİYE'DE ÇOK AZ TÜKETİLİYOR

Halk arasında civanperçemi olarak bilinen yayla türünün 17 çeşidini incelediklerini anlatan Prof. Dr. Temel, şunları kaydetti:

"Çok memnuniyet verici bir sonuç bulduk ki gerçekten yaptığımız çalışmada anti Alzheimer olsun anti kanser olsun bunlarla ilgili yüksek aktivite değerlerini bulduk. Oksidan değerlerinin yüksek aktivite de olduğunu bulduk. Büyük oranda bunların aktivitelerin yüksek olduğunu gördük ki literatürlerde incelediğiniz zaman bu kadar yüksek aktivite olup da bu kadar az kullanan ülkelerden biri herhalde Türkiye'dir. Dünyaya baktığımız zaman Japonya, Amerika, Kanada gibi ülkeler civanperçemi ürünlerini çok fazla kullandıklarını gördük."

BAŞ AĞRILARINA DA BİRE BİR

Kişinin yoğun baş ağrısı çektiği zaman bir bardak civanperçemi çay içmesi durumunda ağrısının en aza ineceğini vurgulayan Prof. Dr. Temel, "Veya kadınların özel günlerinde çok değişik ağrılar çekiyorlar. Bu ağrılar biraz dindirmek istiyorsanız civanperçemi çaylarını tercih etmeniz sizlere daha az ağrılı bir zaman geçirmenize neden olacaktır. Yapılan bilimsel çalışmalarda özellikle menopoz devresine girmek üzere olan bayanlarımız da özellikle çok büyük ağrılar çekiyor. Bu tip çayları kullandığınız zaman bu ağrılarında azalmasına neden olacaktır" diye konuştu.

Ünü Ülkeyi Aşan Profesörden Kanser Tedavisinde Umutlandıran Buluş

Ünü Ülkeyi Aşan Profesörden Kanser Tedavisinde Umutlandıran Buluş

Ünü Ülkeyi Aşan Profesörden Kanser Tedavisinde Umutlandıran Buluş

Ünü Ülkeyi Aşan Profesörden Kanser Tedavisinde Umutlandıran Buluş

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim