• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Ünlülerin aşçısı YENİMEK aşçılarıyla buluştu

Ünlülerin aşçısı YENİMEK aşçılarıyla buluştu
Yenimahalle Belediyesi, YENİMEK kurslarında eğitim gören kursiyerlerini, alanlarında isim yapmış ünlü simalarla bir araya getirmeye devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi, YENİMEK kurslarında eğitim gören kursiyerlerini, alanlarında isim yapmış ünlü simalarla bir araya getirmeye devam ediyor. Belediyenin aşçılık sınıfı kursiyerleri de Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Sheraton Hotel Baş Aşçısı Zeki Açıköz'le buluştu.

Kraliçe Elizabeth, Vladimir Putin, Barack Hussein Obama, Abdullah Gül gibi dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen liderlerini ağırlayarak Türk mutfağının farklı lezzetlerini tanıtma şansı bulan aşçıların ustası Açıköz, tecrübelerini Yenimahalleli kursiyerlere aktardı.

Yemek yapmanın püf noktalarından israfı önleme tekniklerine kadar birçok konuda öğrencilere bilgi veren Açıköz'ü kursiyerler de pür dikkat dinledi.

Türk mutfağını bir hazineye benzeten Açıköz, "Aşçıların Türklüklerinden utanmamaları lazım. Türk markasına güvenmeleri lazım. Kuru fasulyeyi yapmayı bilmeden, isterseniz dünya mutfağından pek çok yemeği yapın, bence iyi bir aşçı olamazsınız." dedi.

Türkiye'nin otelcilik ve restoran sektöründe Avrupa'nın 5 adım önünde olduğunun altını çizen Açıköz, "Biz Türkler kendi yapmış olduğumuz işi hep küçümsüyoruz. Bir üründe TM yazınca kendi malımıza karşı bile ön yargılıyız. Böyle olmamak lazım. Oysa dış gözle bakınca Türkiye'deki turizm Avrupa'yla asla kıyaslanamaz. Misafirperverlik bizim genlerimizde var. Zenginliklerimize sahip çıkalım." diye konuştu.

Kursiyerlerin sorularını da cevaplayan Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Sheraton Hotel Baş Aşçısı Zeki Açıköz, mevsim sebzelerinden yapılabilecek lezzetleri anlatırken brokoli çorbasının tarifini de kursiyerlerle paylaştı.

Ünlülerin aşçısı YENİMEK aşçılarıyla buluştu

Ünlülerin aşçısı YENİMEK aşçılarıyla buluştu

Ünlülerin aşçısı YENİMEK aşçılarıyla buluştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim