• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Ünlülerden kamu spotulu ‘kalp masajı’ mesajı

Ünlülerden kamu spotulu ‘kalp masajı’ mesajı
İnsanlara sokak ortasında kalp krizi geçiren birine nasıl müdahale edilmesi ve nasıl kalp masajı yapılabilir içeriğiyle kamu spotu çekildi.

İnsanlara sokak ortasında kalp krizi geçiren birine nasıl müdahale edilmesi ve nasıl kalp masajı yapılabilir içeriğiyle kamu spotu çekildi. Kamu spotunda rol alan ünlü oyuncular, insan hayatı kurtarmanın küçük bir bilgiyle mümkün olabileceği mesajını verdi.

Sağlık Bakanlığı ve Hayatta Kal Derneği'nin katkılarıyla iki adımda hayat kurtarmayı anlatan kamu spotunun ilk gösterimi Kemerburgaz Üniversitesinde gerçekleştirildi. Kamu spotunda rol alan ünlü oyuncular, ani kalp durmaları karşısında ilk yardımın önemine dikkat çekti. Kamu spotunda kalp masajı yapan kişi rolünü oynayan Wilma Elles, bu projede yer almanın kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. "Kalp masajı nasıl uygulanır ya da kalp krizi durumunda ne yapmak gerekir bununla ilgili olarak hep bir katkıda bulunmak istemiştim." diyen Elles, böyle bir fırsat buluğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi. Elles, şöyle konuştu: "Anne olduktan sonra bu dileğim daha da büyüdü. Etrafımdaki insanlara, aileme, herkese kalp masajı nasıl uygulanır diye gösteriyorum, eğitim için tavsiyede bulunuyorum. Çok şükür ki ben kalp kriziyle karşılaşmadım. Maalesef babam bir kalp krizine çok yakındı ama hastaneye götürüldü. Ameliyatla düzenli bir hale geldi. Çok şükür şimdi durumu iyi."

Kamu spotunda kalp krizi geçiren kişi rolünde oynayan Özhan Carda da "Oynadığım bütün dizilerde kalp krizi geçirip ölen bir oyuncu olarak ilk defa burada hayatta kalmanın mutluluğunu yaşadım. Şaka bir yana insanların bilinçlendirilmesiyle çok basit bir şekilde hayat kurtarabileceklerini anlatma fırsatı doğdu. Avrupa ile ileri düzeydeki ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'de maalesef bu oran yüzde birmiş. Diğer ülkelerde ise yüzde 60-70'lere çıkmış. Bizim de o günlere biran evvel ulaşmamızı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kamu spotunun yönetmeni Haydar Işık, sanatçıların bu tarz projeleri desteklemesi gerektiğini vurguladı. Toplumsal bilinçlenmeye yönelik proje olduğunu kaydeden Işık, "yarın sokakta düşen annemiz, babamız, sevdiğimiz insanlar olabilir. Sokakta kalp krizi geçiren bir insana nasıl müdahale edebiliriz onu öğrenmemiz gerekiyordu. Böyle bir projenin içinde olmak gerçekten önemliydi. Dernek başkanı bize projeyi anlattığında biz her şeyimizle destekleriz dedik. Eminim inanlar çok önemli şeyler öğrenecektir bu kamu spotundan." şeklinde konuştu.

Yıllar önce kalp krizi geçiren bir kişiyle karşılaştığını aktaran Işık, "O zamanlar açıkçası hayatında çok farkında değildim. Keşke o zamanlar böyle bir şeyler bilseydim, bir şeyler yapabilseydim. Bu, her zaman aklımda olan gözlerimin önüne gelen bir durum. Hayat kurtarmak ufak bir bilgiye bakıyor." diye konuştu. Komedi türünde bir film çektiklerini kaydeden Işık, "Hayat bu ya filmin içinde de bu tarz bir mesaj verdim. Film çekimleri biter bitmez böyle bir teklif geldi, demek ki hayatta hiç bir şey tesadüf değil. Allah bize bazı yetenekler veriyorsa bunun bir kısmını sosyal işlere harcamamız gerek." dedi.

Ünlülerden kamu spotulu ‘kalp masajı’ mesajı

Ünlülerden kamu spotulu ‘kalp masajı’ mesajı

Ünlülerden kamu spotulu ‘kalp masajı’ mesajı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim