• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Ünlü Türk Astronomu Ali Kuşçu anıldı

Ünlü Türk Astronomu Ali Kuşçu anıldı
Ünlü Türk Astronomu ve Matematikçi Ali Kuşçu kabri başında anıldı. Duaların okunduğu anma töreninin ardından gerçekleştirilen "Ali Kuşçu Paneli"...

Ünlü Türk Astronomu ve Matematikçi Ali Kuşçu kabri başında anıldı. Duaların okunduğu anma töreninin ardından gerçekleştirilen "Ali Kuşçu Paneli" ile ünlü bilim insanının yaşadığı dönemde astronomiye katkıları konuşuldu.

Osmanlı Medeniyetinin yetiştirdiği bilim insanlarından olan ve alanında önemli çalışmalar yapıp, öğrenciler yetiştiren Ali Kuşçu, Eyüpsultan'daki kabrinin başında dualarla anıldı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Ali Kuşçu Uzay Evi öğrencilerinin katıldığı anma programı "Ali Kuşçu Paneli" ile devam etti. Eyüp Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Başkan Aydın'ın yanı sıra Prof. Dr. Talat Saygaç, Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Arş.Gör.Taha Yasin Arslan, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelde Türkiye'de astronomi, Ali Kuşçu'nun astronomi bilimine etkisi ve düşünce ufku gibi çeşitli konular konuşuldu. Program, "Dünya'dan Evrene Bakış" adlı fotoğraf sergisiyle sona erdi.

'Tarihimiz ve kültürümüzle gurur duymalıyız'

Ali Kuşçu'nun tarihimizdeki önemini ifade eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Tarihimizle, medeniyetimiz ve kültürümüzle ne kadar övünsek azdır. Çünkü binlerce yıldan daha fazla bir tarihe sahibiz. Bu tarihin her bir sayfası altın örneklerle dolu.Hem bulunduğu topluma, hem de kendisinden yüzlerce yıl sonraki nesillere bile çok önemli değerler katan bir insanı bugün anlamaya çalışacağız. Eminim ki sizler de merak ve heyecanla dinleyeceksiniz, ilham alacaksınız. En büyük avantajımız Ali Kuşçu gibi önemli isimlere sahip olmamız. Ali Kuşçu bugün yaşıyor olsaydı, iddia ediyorum ki matematik ve fizik alanlarında Nobel alırdı. Belki Nobel ödüllerinin en başında bulunurdu. Bu kadar kıymetli bir insana sahibiz, bu çok büyük bir avantaj. Bu bizim medeniyetimizin ne kadar nitelikli olduğunu gösteren bir örnek. Gençler sizlerden ricam, kendinize güvenin ve geleceğe umutla bakın" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim