• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Ünlü Şef, Seyahatnamesine Ünye’den Başladı

Ünlü Şef, Seyahatnamesine Ünye’den Başladı
Ünye Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, Türkiye'nin önde gelen şeflerinden Ömür Akkor'u ağırladı.

Ünye Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, Türkiye'nin önde gelen şeflerinden Ömür Akkor'u ağırladı.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm öğrencileriyle yemek çalışmaları yapan Ömer Akkor daha sonra şef olma konusunda ders niteliğinde öğütler verdi.

Ünye'de turizm konusunda hizmetler yürüten Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, önemli bir misafir ağırlayarak öğrencilerin mesleklerini daha iyi bilmesi ve mesleklerinde yükselebilmesi için Türkiye'nin ünlü şeflerinden Ömer Akkor'u konuk etti.

Öğrencilerle yaptığı çalışmaların ardından açıklamalarda bulunan Şef Ömür Akkor, Türkiye'de uzun bir süredir seyahatname yazılmadığını, kendisinin bu konuda çalışmalar yaptığını, çalışmalarının son bölümü olan Karadeniz ayağını bitirmek için Ünye'ye geldiğini ve Gümüşhane'de sonlandıracağını ifade etti.

İlk olarak yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Şefi Orhan Aydoğan amaçlarını anlatarak "Meslek Liselerini öğrencilerimiz seçerken biraz mecburiyetten seçiyor, işte başka okula gidemediği için gibi, o düşünce var şu anda. Bizde bu düşünceyi kırmak için, çocukların mesleklerini daha iyi bilmesi, mesleklerinde yükselmesi için neler yapması gerekiyor, üst sınır olarak neler yapabilir öğrensinler diye ünlü şeflerimizi öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Onlar da meslekleri hakkında bilgi edindiklerinde daha etkileyici oluyor öğrenciler için ve ilerde nerelere gelebileceklerini daha iyi anlıyorlar" dedi.

"ÜNYE'DEN BAŞLAYIP GÜMÜŞHANE'YE KADAR GİDECEĞİM"

Yemek ve yemek tarihi konusunda uzman olan ve Türk mutfak kültürü üzerine 8 dilde 100 ülkede toplam 35 yemek kitabı bulunan deneyimli şef Ömür Akkor, Seyahatname kitabını tamamlamak için Karadeniz turuna çıktığını ve ilk olarak Ünye'ye geldiğini ifade etti. Akkor ayrıca, öğrencilerle yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler vererek "Ünye'de çocuklarla birlikte heyecanı paylaşmaya geldim. Onlarla beraber yemek yaptık, Osmanlı uygulamaları yaptık. Birazdan sohbet edeceğiz ve kariyerli bir şefin nasıl hareket etmesi gerekiyor, bir şefin mutfakta uyması gereken kurallar gibi ders işleyeceğiz günün sonunda. Ondan kalan zamanlarda da pide yiyeceğiz, Akçaabat köftesi yiyeceğiz çünkü yerel yemekler üzerine çalışıyoruz. Uzun zamandır Karadeniz bölgesini inceliyordum. Mayıs ayında bir seyahatnamem çıkacak. Uzun zamandır Türkiye'de bir seyahatname yazılmıyor. Bu seyahatnamenin Karadeniz kısmını da bitirmek için geldim. Ünye'den başlayıp Gümüşhane'ye kadar gideceğim. Bu etrafta neler yendiğini, hangi ekmekler olduğunu, hangi yağ kullanıldığına dair notlar yazacağım. İnşallah seyahatname Mayıs ayında çıkmış olacak" diye konuştu.

"AHLAKLI BİRİ OLMADIKTAN SONRA İYİ BİR ŞEF OLUNMAZ"

Öğrencilerin şu anda püf noktalardan daha fazla çalışmaya ihtiyaçlarının olduğunun belirten Akkor,

"Yani bu püf noktalar, tabak dizaynları gibi konuların daha sonra olması gerektiğini düşünüyorum. Çalışmaya konsantre olmalılar, çalışmalılar, çalışmalılar, çalışmalılar diyorum. Benden alabilecekleri en büyük ana fikir çalışmak olacak. Çünkü çalışkan biri olmadıktan sonra, iyi biri olmadıktan sonra, ahlaklı biri olmadıktan sonra iyi bir şef olmanın hiç para etmediğini onlara bugün anlatıyorum. Eğer bunu yaparlarsa dünyanın her tarafında kazanırlar. Onlara bunu anlatmak için geldim" şeklinde konuştu.

Ünlü Şef, Seyahatnamesine Ünye’den Başladı

Ünlü Şef, Seyahatnamesine Ünye’den Başladı

Ünlü Şef, Seyahatnamesine Ünye’den Başladı

Ünlü Şef, Seyahatnamesine Ünye’den Başladı

Ünlü Şef, Seyahatnamesine Ünye’den Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim