• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Ünlü Ressam Nalbantis Edirne’yi Resmetti

Ünlü Ressam Nalbantis Edirne’yi Resmetti
Yunanistan Edirne Konsolosluğu ve Edirne Belediyesi'nin işbirliğiyle Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmek adına dünyaca ünlü...

Yunanistan Edirne Konsolosluğu ve Edirne Belediyesi'nin işbirliğiyle Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmek adına dünyaca ünlü ressam Dimitris Nalbantis'in, "Edirne'de Dört Mevsim" adlı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Çoğunlukla "Edirne" resimlerinin yer aldığı 15 tablo büyük beğeni topladı.

Nalbantis'in Edirne'ye adanmış olan resimlerinden oluşan sergi, Ekmekçizade Ahmetpaşa Kevransarayı'nda düzenlenen açılış töreniyle sanatseverlerle buluştu. Açılış törenine Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou , Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vasil Valchev ve çok sayıda davetli katıldı.

Dimitris Nalbantis'in dünyanın en önemli ressamlarından biri olduğuna değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bugün çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Yunanistan Konsolosu Paraskevi Charitidou ile bundan yaklaşık 3 ay önce bu konuyu konuştuğumuzda çok heyecanlanmıştık çünkü çok değerli bir ressamın sergisini Edirne'de açacaktık. Nalbantis dünyanın en önemli ressamlardan. Resmettiği bir resim yeni bin yılın resmi olarak BM tarafından posta pulu olarak basılmıştı. Böylesine değerli bir ressamı ağırlamak bizim için büyük bir onur ve mutluluk kaynağıdır" ifadelerine yer verdi.

"SANATIN, SPORUN, DOSTLUĞUN, SINIRI OLMAZ"

Dimitris Nalbantis'in bir Edirne aşığı olduğuna değinen Gürkan, "Nalbantis, Edirne'ye olan adanmışlığının ve Edirne'ye olan aşkını resimlerine yansıtmış. Ülkelerin egemenliklerini göstermeleri açısından sınırları vardır ve bu olmalıdır da. Ama sanatın, sporun ve en önemlisi dostluğun sınırı yoktur. Bugün burada bu coğrafyada binlerce yıl bir arada yaşayan ve bundan sonra da binlerce yıl bir arada yaşayacak Türk, Yunan ve Bulgarlar olarak birlikteyiz. Bütün kalbimizle Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen dostlarımızı ağırlamanın mutluluğu ve onuru içerisindeyiz. Ülkelerimiz arasındaki; ekonomik, spor, kültürel ve sanatsal etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou da Yunanlı Sanatçı Dimitris Nalbantis'in çizimlerinde farklı teknikler kullandığını ifade ederek, böyle bir sergiye ev sahipliği yaptığı için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti.

"BAŞKAN GÜRKAN'IN FOTOĞRAFLARINDAN ETKİLENDİM"

Edirne'nin doğal ve tarihi güzelliklerinin kendisine ilham verdiğini ifade eden Dimitris Nalbantis ise "Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaretimin ardından resimleri çizdim. Aynı zamanda bir fotoğraf sanatçısı olan Başkan Gürkan'ın çektiği fotoğraflardan çok etkilendim. Onun fotoğrafları benim için ilham kaynağı oldu" şeklinde konuştu. Serginin 20 Mart 2016 tarihine kadar saat 10.00'dan 20.00'ye kadar ziyarete açık kalacağı bildirildi.

Ünlü Ressam Nalbantis Edirne’yi Resmetti

Ünlü Ressam Nalbantis Edirne’yi Resmetti

Ünlü Ressam Nalbantis Edirne’yi Resmetti

Ünlü Ressam Nalbantis Edirne’yi Resmetti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim