• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Ünlü oyuncu Meltem Cumbul: “Kariyerimden önce asosyaldim”

Ünlü oyuncu Meltem Cumbul: “Kariyerimden önce asosyaldim”
Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Meltem Cumbul, lise ve üniversite yıllarında asosyal olduğunu belirterek, "Okul hayatım boyunca insan ilişkilerinde çok...

Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Meltem Cumbul, lise ve üniversite yıllarında asosyal olduğunu belirterek, "Okul hayatım boyunca insan ilişkilerinde çok başarılı olduğumu söyleyemem. Konservatuvar döneminde de çok fazla arkadaşım yoktu ve oldukça asosyaldim. Beni geliştirebilecek her alanda sabah akşam çalışarak bu pozisyona gelebildim" dedi.

Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen Contact 3. Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali, dünyanın farklı sinema okullarında yapılmış öğrenci filmlerini bir araya getirdi. Festivalde jüri üyeliği yapan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Meltem Cumbul, Yaşar Üniversitesi öğrencileri ile gerçekleştirdiği söyleşide de eğitim hayatından mesleki gelişimine, yurt dışı deneyimlerinden oyuncuların çalışma koşullarının iyileştirilmesine kadar pek çok alandaki fikirlerini ve tecrübelerini paylaştı. Oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın öncülüğünde kurulan Oyuncular Sendikası'nın genel başkanı da olan Cumbul, oyuncular ve tüm set çalışanlarının uzun saatler süren çalışma koşullarının iyileştirilmesi, taban fiyatın belirlenmesi, sendikal hakların korunması gibi alanlardaki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

"Evden pek dışarı çıkmazdım"

Ortaokul ve lise yaşamı boyunca vasat bir öğrenci olduğunu belirten Cumbul, tutkuyla bağlı olduğu oyunculuk yeteneği sayesinde Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden birincilikle mezun olduğunu anlattı. Kendini ifade etmekte güçlük çeken, hatta asosyal biriyken kariyerinde nasıl bugünlere gelebildiğini anlatan oyuncu, "Ortaokul yıllarından itibaren derslerde yapmak istediğim şeyler hep çok farklıydı. Lise yıllarında dersleri kötü bir öğrenciydim. Kendimi ifade etmekte güçlük çekiyordum. Sadece dans ederken ya da şarkı söylerken ifade edebiliyordum. O dönemde insan ilişkilerinde de çok başarılı değildim. Üniversite birinci basamak sınavını bile ancak geçebildim ve genel yetenek sınavıyla Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü kazandım. Üniversiteyi ise birincilikle bitirdim. Bu kadar vasat bir öğrencinin üniversiteyi birincilikle bitirebilmesinin tutkuyla bağlı olduğu bir işi seçmekle alakalı olduğunu düşünüyorum. Konservatuvar döneminde de çok fazla arkadaşım yoktu ve oldukça asosyaldim. Evden pek dışarı çıkmazdım. İşim gücüm okumak ve dinlemekti. Beni geliştirebilecek her alanda sabah akşam çalışarak bu pozisyona gelebildim" diye konuştu.

"Bana inanan insanlarla bir arada oluyorum"

Küçük yaşlardan itibaren iyi bir oyuncu olabilmeyi hayal ettiğini söyleyen Meltem Cumbul, "Yaptığımız işte çok çalışmak, vizyonunu açık tutmak, kendine güven duymayı sağlamak çok önemli. İyi bir oyuncu da özgüvensiz olabiliyor. İyi bir oyuncu olabilme hayalimi özgüvenimi yerle bir edecek kişilerle çalışmamayı tercih ederek, bana inanan ve güvenen kişilerle bir arada olmaya çalışarak gerçekleştirebildim" dedi.

"Oyuncunun eğitim alması şart"

Bir oyuncunun tek tip bir oyuncu olarak kalmaması için mutlaka eğitim alması gerektiğini söyleyen usta oyuncu, "Uzun vadeli çalışmalar yapmak isteyen bir oyuncu tek tip bir oyuncu olarak kalmak istemiyorsa mutlaka bir eğitim almalı. Bu eğitim usta çırak ilişkisi de olabilir, yönetmen oyuncu ilişkisi de olabilir, konservatuvar eğitimi de olabilir, türlü yönetmenlerle çalışarak da olabilir" dedi.

Cumbul'un jüri üyesi olarak da yer aldığı Contact 3. Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali'nde ödül alan filmler ve yönetmenleri ise şöyle:

- Yaşar Üniversitesi En İyi Kısa Film Ödülü: İsviçre'den Zoe Rossion - "Roger, Unknown Grandfather"

- Sony Ödülü ve Öğrenci Jürisi Ödülü: Sırbistan'dan Vidan Miljkovic - "My World"

- SenEDIT En İyi Öykü Ödülü: İsrail'den Tal Kantor - "In Other Words"

- Özel Mansiyon: Meksika'dan Jose Antonio Ayala Galindo - "Abduction"

Ünlü oyuncu Meltem Cumbul: “Kariyerimden önce asosyaldim”

Ünlü oyuncu Meltem Cumbul: “Kariyerimden önce asosyaldim”

Ünlü oyuncu Meltem Cumbul: “Kariyerimden önce asosyaldim”

Ünlü oyuncu Meltem Cumbul: “Kariyerimden önce asosyaldim”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
  • "Kolay gelsin alayınıza"28 Mayıs 2023 Pazar 23:20
  • Cannes'da ödül alan Merve Dizdar yurda döndü: Hızlıca oyumu kullanmaya gidiyorum28 Mayıs 2023 Pazar 17:20
  • Tatlıtuğ'a sandık başında yoğun ilgi28 Mayıs 2023 Pazar 17:00
  • Yapay zeka 'insanlık ayıbı'22 Mayıs 2023 Pazartesi 16:00
  • Tarkan’dan 100. yıl marşı19 Mayıs 2023 Cuma 17:20
  • "Uykulu olduğum için dolandırıldım"18 Mayıs 2023 Perşembe 12:00
  • Görkemli düğün! Merve İpek ile Fırat Oruç evlendi!12 Mayıs 2023 Cuma 15:40
  • Tülin Şahin'e velayet şoku10 Mayıs 2023 Çarşamba 10:20
  • F1 pilotu Charles Leclerc, İstanbul'a gelecek09 Mayıs 2023 Salı 10:52
  • Tarkan oyunu kullandı08 Mayıs 2023 Pazartesi 14:50
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim