• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Ünlü işadamından Soma'ya sarı-lacivert yardım

Ünlü işadamından Soma'ya sarı-lacivert yardım
SARAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun ardından 14'üncü spor salonunu, maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirdiği Manisa'nın Soma İlçesi'nde açtı. Somalı öğrenciler,

Cemil Meriç Anadolu Lisesi bahçesindeki 600 metrekarelik alan yaptırılan 250 kişi kapasiteli Soma Spor Salonu'nun açılışı için düzenlenen törene, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'ın yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Ak Parti'li Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, eski basketbolcular Kerem Gönlüm, Levent Topsakal, Mirsad Türkcan, şarkıcı Sinan Akçıl, Murat Dalkılıç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Açılış öncesinde Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibi zeybek gösterisi sundu. Açılışa katılanlara Saran Holding tarafından 400'e yakın Fenerbahçe atkısı dağıtıldı. Atkıları alan öğrenciler, mutluluklarını açılışa katılan pop müziğin sevilen seslerinden Sinan Akçıl ve Murat Dalkılıç ile paylaşıp, birlikte selfie çektirdi.

"SOMA SPOR SALONU'NUN BENİM İÇİN YERİ ÇOK AYRI"

Açılışta konuşmasında, Soma'da yaşanan facianın birinci yıldönümünden önce çocukların yüzünü bir nebze gülümsetmek ve onlara bir uğraş olması için spor salonu yapmak istediklerini ifade eden Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "Bundan önceki spor salonlarını Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yaptırmıştık.

Bunlar benim için gurur vesilesiydi ama 14. spor salonumuz olacak Soma Spor Salonu'nun benim için yeri çok ayrı ve çok daha anlamlı. Soma'da geçtiğimiz yıl yaşanan acıları hepimiz yüreğimizde hissettik, bu üzüntü bu toplumun her ferdinin gönlünde derin yaralar açtı.

Bu spor salonunun Soma'daki gençler için bir yol gösterici olmasını diliyorum" dedi. Saran, salonu özellikle 23 Nisan'a yetiştirmek için çalıştıklarını da kaydetti.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı da bin kadar öğrenciye spor yapabilecekleri yeni bir tesis kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, hayırlı olması dileğinde bulundu.

Sağanak yağmurun başlaması nedeniyle konuşmasını kısa kesen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da ilçedeki öğrnencilere spor salonu kazandırarak sevindiren Sadettin Saran'a teşekkür etti.

İLK MAÇ ÜNLÜLERLE

Konuşmaların ardından işadamı Saadettin Saran, beraberindeki protokol üyeleri ile 600 bin liraya yaptırılan, iç ve dış cephesi sarı-lacivertli renklerle boyanmış olan salonu, kurdelesini keserek hizmete açtı.

Açılışın ardından Sadettin Saran'ın da aralarında bulunduğu eski basketbolcular Kerem Gönlüm, Levent Topsakal, Mirsad Türkcan ile sevilen şarkıcılar Sinan Akçıl ve Murat Dalkılıç'tan oluşan 'Ünlüler Takımı' Somalı öğrencilerle bir gösteri maçı yaptı.

14 -14 berabere biten maçın ardından Vali Erdoğan Bektaş, Saran'a madenci heykeli, Kaymakam Bahattin Atçı ise teşekür belgesi verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim