• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Üniversiteye Doğru

Üniversiteye Doğru
AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu, üniversite adayı öğrencilere üniversite ve meslek tercihlerinin nasıl yapılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini...

AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu, üniversite adayı öğrencilere üniversite ve meslek tercihlerinin nasıl yapılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, yaklaşan üniversite tercihleri öncesi, üniversite ve meslek tercihlerinin nasıl yapılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında aday öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Üniversite adayı öğrencilerle Özel Erciyes Anadolu Lisesi'nde biraraya gelen Sabuncuoğlu verdiği seminerde öğrencilere, üniversiteye girmeden önce kariyerlerini nasıl planlayacaklarını ve nasıl yükseleceklerini, iş dünyasından örneklerle anlattı.

Seminere, çok sayıda aday öğrenci katılarak ilgiyle dinledi. Öğrenciler seminerde, geleceğin meslekleri, kariyer ve profesyonel gelişim, iş yaşamı, üniversite ve meslek seçimi ile ilgili merak ettikleri sorularına yanıt buldu.

Sunumunun ilk bölümünde, yükseköğretimdeki mevcut durumu anlatan Sabuncuoğlu, "İstihdamı olmayan bölümlere öğrenci alıyoruz. Üniversite değil yüksek lise. Araştırma yok. Üniversiteler eğitim kurumları gibi değil öğretim kurumları gibi hareket ediyor. Kişisel gelişim ve formal olmayan eğitime önem verilmiyor. Yanlış tercihler yapılıyor" diye konuştu.

İstatistiklere göre, üniversite mezunu 3 gençten birinin işsiz olduğunu anımsatan Sabuncuoğlu, üniversite mezunu gençlerin yüzde 70'inin diplomasını aldığı mesleği yapmadığını dile getirdi.

Sunumunun ikinci bölümünde ise öğrencilere üniversite tercihi ve meslek seçiminin nasıl yapılması gerektiğini anlatan Sabuncuoğlu, günümüzde hem şirketlerin hem de diğer kurum ve kuruluşların artık meslek sahibi diplomalı insanlar aramadığını esnek, her konu hakkında bilgili veya fikir yürütebilen, yaratıcı fikirler üreten, mesleğine tutkulu, hayal kurabilen insanlar aradığını belirtti.

Öğrencilere öncelikle sevdikleri mesleği tercih etmelerini öneren Sabuncuoğlu, üniversite tercihi yaparken ise elde ettikleri puanlara ve çevre baskısına göre değil, hayalini kurdukları mesleği ve bölümü tercih etmeleri gerektiğini ifade etti.

Üniversiteye Doğru

Üniversiteye Doğru

Üniversiteye Doğru

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim