• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Üniversiteliler İŞKUR İle Tanıştı

Üniversiteliler İŞKUR İle Tanıştı
Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) yeni başlayan öğrencilerin kent ile uyumunun sağlanması amacıyla uygulanan Üniversite Yaşamına Giriş (UYG) programı kapsamında,...

Mersin Üniversitesi'ne (MEÜ) yeni başlayan öğrencilerin kent ile uyumunun sağlanması amacıyla uygulanan Üniversite Yaşamına Giriş (UYG) programı kapsamında, üniversiteliler İŞKUR ile tanıştı. Öğrencilere, okurken ya da üniversiteden mezun olduktan sonra faydalanabilecekleri İŞKUR programları tanıtıldı.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından, MEÜ'nün yeni öğrencilerine kurumun hizmetleri ve programları anlatıldı. Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlikte, Mersin İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Erkan Şanlı ile Basın-Tanıtım ve Halkla İlişkiler yetkilisi Serkan Özada tarafından yapılan sunumda İŞKUR tanıtıldı. Öğrencilere, özellikle üniversitede okurken ya da mezun olduktan sonra faydalanabilecekleri İŞKUR programları anlatıldı. 2015'te İşbaşı Eğitim Programı'ndan iş arayanların yanında üniversite öğrencilerinin de yararlanma yolunun açıldığını anımsatan İŞKUR görevlileri, üniversite öğrencilerinin bir yandan okurken, bir yandan da asgari ücret düzeyinde bir gelir sağlayarak firmalarda çalışma fırsatı bulabileceklerini kaydettiler. Üniversitelilerin kurum hizmetlerinden yararlanmasının ilk şartının İŞKUR'a kayıt yaptırmaları olduğu belirtilen etkinlikte, MEÜ ile yapılan protokol çerçevesinde üniversitede açılan İŞKUR İrtibat Noktası'nın salı ve perşembe günleri Gençlik Merkezi'nde hizmet verdiği ifade edildi. İrtibat Noktası'na gelen öğrencilerin kayıt, iş araştırma, staj araştırma, sektör hakkında bilgilendirme gibi birçok konuda bilgi alabilecekleri dile getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, 2015'in, kurumun üniversiteli öğrencilerine yönelik faaliyetlerinin arttığı ve istihdama dönük programların hayata geçtiği dönem olduğunu belirtti. Özellikle işbaşı eğitim programıyla öğrencilerin en az 2 çalışanı olan iş yerlerinde teorik bilgilerini pratiğe dönüştürürken, diğer yandan asgari ücret tutarında bir ücret, iş kazası ve meslek hastalığı ve Genel Sağlık Sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağı bilgisini veren Kutlu, programın üniversite öğrencileri tarafından tanınırlığının artması için yoğun olarak danışmanlık ve grup görüşmeleri yapıldığını sözlerine ekledi.

Üniversiteliler İŞKUR İle Tanıştı

Üniversiteliler İŞKUR İle Tanıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim