• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Üniversiteli Öğrencilerden Karma Resim Sergisi

Üniversiteli Öğrencilerden Karma Resim Sergisi
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin karma resim sergisi Cumhuriyet Çocuk Parkı'nda bulunan...

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin karma resim sergisi Cumhuriyet Çocuk Parkı'nda bulunan Sanat Galerisi'nde açıldı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışa KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Tuna, Yrd. Doç. Dr.Üftade Muşkara, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç ve öğrenciler katıldı. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden 24 öğrencinin 30 adet eserinin yer aldığı karma resim sergisinin 18 Mart Cuma gününe kadar açık kalacağı öğrenildi.

Serginin açılışında konuşan Başkan Doğan, Müslüman ülkeleri arasında demokrasisi en iyi olan, Batılaşma yönünde ilerleyen ve geleceği parlak ülkenin Türkiye olduğunu belirterek ,"Bu topraklarda var olduğumuzdan beri ister terör olayları, ister saldırılar, Haçlı saferleri, Çanakkale gibi, İstanbul'un ve Anadolu'nun işgali gibi olaylar hep olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Sanatıyla, bilgi becerisiyle, teknolojisiyle, her şeyi ile donanımlı, vatanını, milletini, bayrağını seven, bu ülkeye sahip çıkacak ve daha ileriye götürecek sizlere ihtiyacımız var. Sanatın her alanıyla halkımızla buluşturmalıyız. Sanatla yaşamalı, daha çok edebiyatla, şiirle, ilimle, fenle, teknolojiyle yaşamalıyız ki güçlü olmalıyız. O zaman bu terör olaylarını çok daha farklı şekilde bloke ederiz. Artık Çanakkale'deki gibi düzenli ordularla üzerimize gelemiyorlar. Biliyorlar ki öyle geldiklerinde derslerini alacaklar" dedi.

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş da, Başkan Doğan'a kültürel ve sanatsal etkinliklere desteğinden dolayı teşekkür etti.

Üniversiteli Öğrencilerden Karma Resim Sergisi

Üniversiteli Öğrencilerden Karma Resim Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim