• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Üniversiteli Gençlerden İlkokullu Çocuklara Anlamlı "Kitap Bağışı” Kampanyası

Üniversiteli Gençlerden İlkokullu Çocuklara Anlamlı "Kitap Bağışı” Kampanyası
Kırklareli Üniversitesi Aktif Düşünce Kulübü örnek bir kampanyaya imza atıyor.

Kırklareli Üniversitesi Aktif Düşünce Kulübü örnek bir kampanyaya imza atıyor. Kentte, kütüphanesi bulunmayan ilkokullara ulaşan Aktif Düşünce Kulübü yetkilileri, o okullara kütüphane kazandırmak için kolları sıvadı.

Kulüp yetkilileri, Kırklareli Üniversitesi'nin, Karahıdır, Kavaklı ve Kayalı yerleşkelerinde "Tozlu Raflardan Minik Ellere" sloganıyla kurdukları stantlarında, şehirdeki, kütüphanesi bulunmayan ilkokullar için "kitap bağışlama kampanyası" düzenliyor.

Şehirde, kütüphanesi olmayan ilkokullara kütüphane oluşturabilmek amacıyla çalışmalarına başladıklarını ifade eden Aktif Düşünce Kulübü Başkanı Şüheda Tepebaşı, "Bizim rektör hocamızın geçen yıl hazırladığı bir proje vardı. Üniversite öğrencileri, danışman ablalık, abilik yapıyordu. Yaklaşık 100 kişiye ulaşmış şuanda, ve oradan öğrenci arkadaşlarımızdan bir tanesi bize ulaştı, okulda kitap olmadığını, sınıflara ait bir kitaplık, kütüphane olmadığı ve okulun genelinde de kütüphane kullanılmadığını belirtti. Ve biz bunun üzerine çalışmalarımıza başladık" dedi.

"KÜÇÜKLERİN KİTAP OKUMA BİLİNCİNİ YERLEŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Küçük çocuklara kitap okuma bilincini kazandırmak istediklerini belirten Tepebaşı, "Kütüphane oluşturmak adına, öncelikle üniversitemizdeki öğrencilerimizden kitap desteği, devamında da yayınevleriyle görüşüp buraya kütüphane oluşturma, birçok yayınevinin bu tarz faaliyetleri oluyor, biz onlarla görüşerek kütüphanesi olmayan okullara kütüphane oluşturmak istiyoruz. Kitaplarla, küçüklerin kitap okumak bilincini yerleştirmek istiyoruz, küçük yaşta bunu başarırsak ilerisi içinde topluma katkısı açısından, kendilerinin gelişimi açısından çok faydalı olacağını düşünüyoruz. İlk olarak görüştüğümüz, Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu, bu okulun seviyesine uygun kitaplar toplamaya çalışacağız. Lütfen kayıtsız kalmayalım, herkes duyurabildiği kadar etrafına duyurmaya çalışsın, duyduğumuzla da kalmayalım elimizden geleni yapalım inşallah" dedi.

Aktif Düşünce Kulübü temsilcileri tarafından toplam 3 ayrı üniversite yerleşkesinde kurulan stantlar da, 1 Nisan Cuma gününe kadar kitap bağışlarının kabul edileceği bildirildi.

Üniversiteli Gençlerden İlkokullu Çocuklara Anlamlı "Kitap Bağışı” Kampanyası

Üniversiteli Gençlerden İlkokullu Çocuklara Anlamlı "Kitap Bağışı” Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim