• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Üniversiteli Gençler Kırıntıları Paylaştı

Üniversiteli Gençler Kırıntıları Paylaştı
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu Doğanın Sesi Öğrenci Topluluğu, "Kırıntıları Paylaşalım"...

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu Doğanın Sesi Öğrenci Topluluğu, "Kırıntıları Paylaşalım" etkinliği kapsamında Çeltek Mahallesi mevkisinde balıklara ve kuşlara ekmek kırıntıları bıraktı.

Etkinliğin amacının Vezirköprü ilçesindeki mevcut fırınlardan toplanan ekmek kırıntılarının doğada yaşayan kuş ve bölgedeki baraj balıklarının beslenme gereksinimlerini karşılamak ve doğadaki hayvanlara karşı duyarlı olunması gerektiğinin anlatılması olarak açıklandı.

Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu Doğanın Sesi Topluluk Başkanı Rıza Öngün etkinlik hakkında bilgi vererek "Bu etkinliğimiz, Okul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Gonca Özdemir Tarı hocamızın onayından sonra Öğretim Görevlisi Cemil Özdemir hocamızla birlikte 9 Mart Çarşamba günü başladı. 22 Mart Salı günü "Kırıntıları Paylaşalım" etkinliği kapsamında kutular Vezirköprü ilçesindeki fırınlara dağıtıldı. Perşembe günü itibariyle ise bıraktığımız kutuları fırınlarımızdan aldık. Fırıncılar bu durumdan son derece memnun oldular. 31 Mart Perşembe günü dağıtmış olduğumuz kutuları topladık. 1 Nisan'da kırıntıları doğaya bırakmayı planlamıştık" dedi.

BALIKLAR UNUTULMADI

Üniversiteli gençler tarafından etkinlik alanına gidilerek önce Çeltek Mahallesi'nde bulunan feribotla Altınkaya Barajı'nda balıklarının yoğun olarak yaşadığı yerler seçildi, daha sonra çeltek mesire alanı baraj kenarlarına da kuşlar için de ekmek kırıntıları Doğanın Sesi Topluluğu tarafından alana bırakıldı. Doğanın Sesi Topluluğu Başkanı Rıza Öngün yaptığı açıklamada, Kırıntıları Paylaşalım etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversiteli Gençler Kırıntıları Paylaştı

Üniversiteli Gençler Kırıntıları Paylaştı

Üniversiteli Gençler Kırıntıları Paylaştı

Üniversiteli Gençler Kırıntıları Paylaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim